Sistem saati: Sal Kas 04, 2025 1:07 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Peygamberler ( LOKMAN ( LUKMAN )

LOKMAN (LUKMAN)

Bir nebî veya velî olduğu ihtilâflı; ancak çoğunluğun tercihine göre hakim bir şahsiyet.

Kur'ân-ı Kerîm'de Lokman adı iki yerde geçer (Lokman, 31/12,13). Kelime, aynı zamanda Mekkî bir surenin adıdır. Bu sûrenin nüzul sebebi Kureyşlilerin Lokman'ı Hz. Peygamber (s.a.s)'e sormalarıdır.

Lokman'ın adı geçen iki ayetin meâli şöyledir: "Andolsun Biz Lokman'a Allah'a şükretmesi için hikmet verdik. Şükreden kimse ancak kendisi için şükretmiş olur. Nankörlük eden ise, bilsin ki Allah her şeyden müstağnîdir, övülmeye lâyık olandır. ...
Read more : Peygamberler ( LOKMAN ( LUKMAN ) | Gösterim : 525 | Cevaplar : 0 | Forum : Peygamberlerin, Evliyaların, Sahabelerin Hayatları

Peygamberler ( ZÜLKARNEYN )

ZÜLKARNEYN

Adı Kur'ân'da geçer. Allah ondan övgü ile bahsetmiştir. Peygamber mi, yoksa veli mi olduğu ihtilâf konusu olmuştur.

Zülkarneyn kelimesi Arapçadır. Zü ve karneyn kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiştir. Zü, sahip ve malik demektir. Karn ise, boynuz, perçem, tepe, zaman, güneş anlamlarına gelir. Karneyn, karn'ın tesniyesi yani iki tanesi demektir. Buna göre Zülkarneyn kelimesi iki boynuz sahibi şeklinde tercüme edilir (el-Firuzabadî, el-Kamusu'l-Muhît, Kahire 1332, IV, 257 vd).

Zülkarneyn'in kim oluğu ve neden kendisine bu lakabın takıldığı ...
Read more : Peygamberler ( ZÜLKARNEYN ) | Gösterim : 547 | Cevaplar : 0 | Forum : Peygamberlerin, Evliyaların, Sahabelerin Hayatları

SU OLDUĞUNU DÜŞÜN,SU GİBİ ÖZEL..

Şimdi Sen SU Olduğunu Düşün. Su Kadar Özel,

Su kadar faydalı ve su kadar çok... Tükenmez...
İnanıyorum ki, gerçekten de öylesin. Ama ister çeşmelerden dökül,ister göklerden yağ, ister nehirler dolusu ak, dibi olmayan bir kovayı dolduramazsın. Yani; seni dinlemeyenlere sesini duyuramazsın...
Unutma! Daha çok bağırdığında daha çok dinlenmezsin...
Gürültünün parçası olursun sadece...
Suyun yanında olanlar Suyu en az içenlerdir.
Çünkü; su nasılsa burada, lüzum yok ki suyu kana kana içmeye diye düşünürler...
Aynen, sesini sürekli ...
Read more : SU OLDUĞUNU DÜŞÜN,SU GİBİ ÖZEL.. | Gösterim : 582 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

KENDİNE İYİ BAK DERLER VE ÇEKİP GİDERLER..

KENDİNE İYİ BAK DERLER VE ÇEKİP GİDERLER

Kendine iyi bak” bir veda değil elveda cümlesidir çoğu zaman. O üç kelimeden çok daha fazlasını gizler içinde...
"Kendine iyi bak." Çünkü bundan sonra ben yanında olmayacağım. Olamayacağım. İstesem de istemesem de. Sevdim bir zamanlar seni, hala seviyorum ve benden sonra da mutlu olmanı istiyorum. Olur, da bir gün dönersem seni iyi bulmak istiyorum.“
“Kendine iyi bak. Çünkü bundan sonra kendinden başkası olmayacak yanında sana bakacak. Ben olmayacağım. ...
Read more : KENDİNE İYİ BAK DERLER VE ÇEKİP GİDERLER.. | Gösterim : 906 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Tercihimiz olmadığı halde neden yaratıldık ?

Değerli Arkadaşlar Selamünaleyküm,

Birçok kişi iyi niyetle yada art niyetle olsun bu tip soruları sormakta haliyle verilen cevaplar karşısında kalplerinin mütmain olmadığı görülmektedir.Peki bu tip sorulara nasıl cevap verilmeli ? Aslında cevabı verilmiş olan bu sorulara tekrar cevap aramaktan ziyade verilen cevapları iyice anlayıp kavrayabilirsek zaten kalplerimizde inşallah mütmain olacaktır.Yüce Allah Zülcelal bu soruyu soranlara şu cevabı vermiş.

Zariyat 56.ayeti :Ve mâ halaktul cinne vel inse illâ li ya'budûn(ya'budûni).( Ben cinleri ve insanları, ancak bana ...
Read more : Tercihimiz olmadığı halde neden yaratıldık ? | Gösterim : 1202 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

TEVEKKÜL.....

Tevekkülde önemli sırlar ve büyük nimetler var. Yüce Allah, insanları ve canlı cansız tüm varlıkları bir kaderle yaratmış. Örneğin evrendeki 300 yaklaşık milyar galaksinin ve her birindeki 300 milyar yıldızın, güneşin, dünyanın, denizlerin, ağaçtan düşen tek bir yaprağın, ailenizin, okul arkadaşlarınızın, sizin, kısacası her şeyin Allah Katında, milyonlarca yıl önce belirlenmiş bir kaderi var. Ve her varlığın kaderi, Allah Katında Levh-i Mahfuz isimli bir Kitapta yazılıdır. Kimin ne zaman öleceği, hangi yaprağın hangi saniyede yere ...
Read more : TEVEKKÜL..... | Gösterim : 2015 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

HAYAT BU DAHA NE OLSUN?

HAYAT BU DAHA NE OLSUN?

Öyle sabah uyanır uyanmaz yataktan fırlama,
Yarım saat erkene kurulsun saatin.
Kedi gibi gerin,
Ohh ne güzel yine uyandım diye sevin..
Pencereni aç, yağmur da olsa, fırtına da olsa nefes al derin derin...
Yüzüne su çarpma, adamakıllı yıka yüzünü serin serin...
Geceden hazır olsun, yarın ne giyeceğin.
Ona harcayacağın vakitte bir dilim ekmek kızart,
Çek kızarmış ekmek kokusunu içine,
Bak güzelim kahvaltının keyfine.
Ayakkabıların boyalı olsun, kokun mis,
Önce sana ...
Read more : HAYAT BU DAHA NE OLSUN? | Gösterim : 815 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Soylenmemis..

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Read more : Soylenmemis.. | Gösterim : 1513 | Cevaplar : 2 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Sevgi...

Sevgi'ye dair ne çok şey söylendi binlerce yıldır.Ne çok şey yaşadı insanoğlu sevdaya dair.Garip olan şuki herkes kendi sevdasını yaşadı.Ve sevgi diye kendi yüreğini tarif etti hep.Bende kendi yüreğime ayna tutacağım...Gerçek sevdayı yaşadınmı ki diye sorma bana ..Belki de bunu hayata gözlerimi yumacağım zaman cevaplayabilecem.Varoluşumla yaşayıp yaşatabileceğim sevgim...
Önce ben yerine sen diyebilmek.seni seveceğini bilerek kendin olmak...
Sevdasına inanmak..bir çift ruh olmak..
Varlığından gurur duymak..
Cesarettir..risktir...vefadır..umuttur..soluktur..yaşamak..göze almak.. yaşatmaktır..
Bütün olmak çoğalmaktır..
Günümüzde fütursuzca kullanılan sevgi ...
Read more : Sevgi... | Gösterim : 1931 | Cevaplar : 4 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4