Sistem saati: Sal Kas 04, 2025 5:27 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Hayatınızda özel yeri olan bazı insanlar..

İnsan ne kadar tebessüm dağıtır,insanlara ne kadar sıcak davranırsa,ne kadar çok selam verir samimiyetle hatır sorarsa,ne kadar çok kişiye dua ederse,o kadar selam alır,o kadar tebessümle karşılaşır,o kadar hatırı sorulur,o kadarda dua alır..Kendi saçtığınızı toplarsınız alemin bahçelerinden..Tohumlar sizden meyveler alemden..Ekim evvel hasat ahir...Hayatımızda bazı insanlar vardır,evimiz gibidir,başka evler ne kadar ihtişamlı olursa olsun,bizler sadece evimizde emniyette hissederiz kendimizi..Bazı insanlar toprağımız vatanımızdır.onları yıllarca görmesek bile hep bir gün döneceğine,ölsenizde bağrına gömüleceğine inanırız..Bazı insanlar vardır kendimizi onlara ...
Read more : Hayatınızda özel yeri olan bazı insanlar.. | Gösterim : 1407 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

gelmedin

Resim
Resim
Read more : gelmedin | Gösterim : 925 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve 101 Okey

Söz, Yürekten Çıktığı Zaman Ancak Yüreğe Gider

Söz, yürekten çıktığı zaman ancak yüreğe gider Sen de sözlerini yürekten söyle
Sana söyleneni iyi dinle Yürekten geleni al, keder vereni bırak
Güzele çağıranı al, boş olanı bırak Rûhunun istediğini al, istemediğini bırakHayat önemlidir
Neşelen ve gül Hüzünlen ve ağla
ne yaparsan yap, ama Allah rızası için olsun yaptığın
Gördüğün göreceğin Allah rızası için olsun…

Ey Sözümü İşiten Dostum;

Sana rahmet veren Rahmandır
Merhamet veren, şevk veren, ümit veren, sevinç veren, hüzün veren
Sana yoldaş ...
Read more : Söz, Yürekten Çıktığı Zaman Ancak Yüreğe Gider | Gösterim : 1449 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

GİTTİĞİNİ SANMAK!...

GİTTİĞİNİ SANMAK!...
Bu yürek uğurladığı,ayrılığı tanır. Gidişe hazırlıyorsa biri kendini, sıyrılmak istiyorsa, yanındakini uyandırmadan yorganın altından çıkar gibi, bu kalp hisseder.

Her gidişten zaferle çıkmayı öğrenmişlerdenim. Göğsünde duran o büyük sızı ne zaman geçer? Hangi ilaç yaraya merhem olur? Ne kadar sürer yalnızlığın dipsiz karanlığı? Bu soruların cevaplarını bilirim.

Kendi gidişlerime zor karar veririm. Emeksiz, uğraşmadan, sabretmeden, küsmeden gitmem kolay kolay. Gittiğimde arkamda ne bırakacağıma bakarım en azından. Çok büyük yangınları kimsenin söndüremeyeceğini bilirim. Kalmak ...
Read more : GİTTİĞİNİ SANMAK!... | Gösterim : 1349 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

AYRILIK FIRTINASINDA DÖKÜLDÜ YAPRAKLARIMIZ

AYRILIK FIRTINASINDA DÖKÜLDÜ YAPRAKLARIMIZ

Seninle ne çok hayaller kurduk.
Neler paylaştık, neler konuştuk,
Şimdi her şeyi mazide bıraktık,
Yıldızları söndürdük, kardelenleri soldurduk.

Aramıza şafak sökmeyen geceler girdi.
Bilmiyorum günahımız neydi,
Bizi kader birleştirmişti.
Bizi ayıran yine kader oldu.

Her nerede olursan ol ruhum seninle,
Bir daha kavuşamasak da birbirimize.
Kıyamete kadar yaşayacaksın yüreğimde,
Sevdim seni bir kere,
Biliyorum dönüş yok geriye
Yüreğimden zincire vurulsam da,
Sensiz, çöllerde kavrulsam da,
Bir daha karşıma çıkmasan da,
Adın ...
Read more : AYRILIK FIRTINASINDA DÖKÜLDÜ YAPRAKLARIMIZ | Gösterim : 520 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

YOLUMUZ......

Ne çok yol var hayatımızda. Henüz bir tuz tanesi kadarken, uzun bir yol aşıp, “insan olmak” için annemizin en korunaklı yerine tutunuruz. Belli bir süre sonra da zorlu bir yolculuk ve dünya denilen mekâna gözlerimizi açarız.

Ardından farklı farklı yollar girer hayatımıza… Özlediklerimize götüren, onları bize getiren. Kimi uzun, kimi kısa, kimi daralan, kimi patika, kimi aşması zor sarp yokuşlarla dolu.

Ancak bir yol var ki, mutlaka onda yolcu olmalı. Arada yönümüzü şaşırabileceğimiz tali yolları ...
Read more : YOLUMUZ...... | Gösterim : 1715 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

İNSANI SEVEMEDİK....

Bir insanı sevemedik!
Gökyüzünü sevdik,
renkleri sevdik,
nefes alıp vermeyi sevdik,
yaşamayı sevdik,
kendimizi sevdik,
kuşları sevdik,
kedileri sevdik
ve daha nice hayvanları sevdik.
Ama bir türlü insanı sevemedik
ya renginden,
ya tipinden,
ya ırkından
yada davranışlarından şikayet ettik,
Oysa ki hepimiz,
Hz.Adem ve Havva’dan,
dünyaya gelen birer kardeştik...
Öyleyse yaratılmışı sevelim yaratandan dolayı varmısınız? Selam ve de saygılarımla Hacegan
Read more : İNSANI SEVEMEDİK.... | Gösterim : 1101 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

'’Sadece Sana Kulluk Yaparım’’Diyemedim!

Bir genç hafızlığını tamamlarken her gün sabaha kadar Kur'an'ı hatmeder. Bundan dolayı da sabah derslerine yorgun ve bitkin olarak çıkar. Durumu öğrenen hocası Kur'an'ı bu şekilde okumasını arzu etmediği için bir gün onu karşısına alır ve: "Evladım! Biliyorsun Kur'an, indiği gibi okunmalıdır.Bu gece sen Kur'an'ı, karşında ben varmışım gibi oku." tavsiyesinde bulunur.

Genç gider ve Kur'an'ı hocasına okuyormuş gibi okur. Sabah huzura geldiğinde: "Efendim, bu gece Kur'an'ı ancak yarısına kadar okuyabildim." der. Bunun üzerine hocası: ...
Read more : '’Sadece Sana Kulluk Yaparım’’Diyemedim! | Gösterim : 1000 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

Vucudum Kole olsada Dusuncelerim Ozgurdur...

Vücudum Köle Olsada Düsüncelerim Özgürdür... Ne hesabını veremeyeceğim bir günüm oldu ne de vicdanımı lekeleyen bir geçmişim... Ne hissettiysem onu söyledim , onu yaşadım... Yaşadığım bir tek andan bile pişmanlık duymadım...Asla keşkelerim olmadı... Hiçbir zaman kendimle vicdan mahkemesi yapmak zorunda kalmadım... Karşıma bazen gerçek yüzler , bazen sahteler çıktı ama olsun ben yine sadece hislerimle yaşadım..Asla sevmediğim birine seni seviyorum demedim , ya da asla birini severken karşılığını beklemedim... Dostluğuma değer biçmedim , sevgime ise ...
Read more : Vucudum Kole olsada Dusuncelerim Ozgurdur... | Gösterim : 2556 | Cevaplar : 3 | Forum : Şiirleriniz

Bir bahçıvan olsam

Ömrümün gençlik demlerinde
“Bir bahçıvan olsam” dedim.
“Gülşene git” dediler.
Gülşende güller çok ama bahçıvan az imiş.
Gülşende güllerin güle sevdalı olması gerekmiş.
Bir gül endam ile gittim gülşene.
Kapıda boy boy gül yüzlü bekçiler
“Niye geldin?” dediler.
“Gül yetiştirip,o gülün kokusuyla
sermest olmaya” dedim
“Güle bahar olacaksan,gül de sevda bulacaksan gel.
Güle hazan olacaksan,gülü sevdasız koyacaksan geri dön.
Bu iş gönül işidir.” dediler.
Ya gülü güldürüp gönül sarayına kurulacaktım,
Ya gülü öldürüp,
gönül sarayından ...
Read more : Bir bahçıvan olsam | Gösterim : 1231 | Cevaplar : 0 | Forum : Şiirleriniz

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4