Sistem saati: Sal Kas 04, 2025 5:27 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Heves § Sevgi

Nefsin şehvani, hayvani arzularına, geçici hevese yanlış olarak sevgi veya aşk deniyor. Kavram karışıklığına sebebiyet veriliyor.

Heves rezalettir, Sevgi fazilettir.
Heves uyutmaz, Sevgi unutmaz.
Heves aklı mantığı altüst eder, Sevgi akılla hedefe gider.
Heves tuzak kurar, Sevgide işler aşikâr.
Heves gafilce işlere girişir, Sevgi kutsal menzile erişir.
Heves sıkça oynaş değiştirir, Sevgi ayırmaz, birleştirir.
Heves iffeti giderir, Sevgi iffet içinde erir.
Heves uyuşturur, gizli buluşturur; Sevgi şehveti yatıştırır.
Heves güveni sarsar ve kandırır, Sevgi itimat ...
Read more : Heves § Sevgi | Gösterim : 1560 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

İslamiyet ilaçtır

İslamiyet ilaçtır

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Şeytandan çok, kötü insandan korkmalı. Şeytanın aldatması, kötü arkadaşa göre çok zayıf kalır. Onun için evlenirken, ev ve iş kurarken, yolda giderken, daima kendimizden daha çok ilmi ve ameli olan kişileri, takva sahiplerini tercih etmeliyiz ki, kurtulabilelim. Aksi yapılırsa, nefsinin esiri olan kimseler her an felakete düşebilir. En kötü arkadaş, parayı, dünyayı seven, mala muhabbeti olan kişidir.

İmam-ı Rabbani hazretleri, bir şehirde böyle dünyaya, paraya, mala düşkün birine ...
Read more : İslamiyet ilaçtır | Gösterim : 657 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Dinde 10 Esas

Dinde on esas

Taberani’de bildirilen bir hadis-i şerifte, İslamiyet’in şu on esasından biri noksan olan kimsenin, zararda olduğu bildirilmektedir:

1- La ilahe illallah, Muhammedün resulullah demek
Müslüman olmak için, bu kelime-i tevhidi, inanarak söylemek gerekir. Müslüman olan bir kimseye, ilk önce (La ilahe illallah, Muhammedün resulullah) kelimesinin manasını bilmek ve inanmak farzdır. Bu kelimeye, Kelime-i tevhid denir. Kısaca manası, (Allah’tan başka ilah yoktur. Muhammed aleyhisselam da Onun Resulüdür) demektir. Resulullaha inanmak demek, Onun bildirdiklerinin tamamını ...
Read more : Dinde 10 Esas | Gösterim : 903 | Cevaplar : 0 | Forum : İslami Sorular ve Cevaplar

Farz-ı Ayn Her müslümanın kesin öğrenmesi gereken bilgiler

Farz-ı Ayn
Îmânı yâni Ehl-i sünnet îtikâdını, iyi ve kötü huyları öğrenmek farz-ı ayndır. Abdesti, guslü, namazı ve orucu ve haramları da, her müslümanın öğrenmesi farz-ı ayndır. (İmâm-ı Rabbânî)

Hermüslümanım diyen kimselerin kesin bilmeleri gereken bilgileri öğrenmesi onun üzerine farz-ı ayn dır, buna hal ilmi demir yani ilmihal dediğimiz konular.

Mesela abdest nasıl alınır, alırken neler okunur, kaç kere yıkamak gerekir, abdesti bozan şeyler, hangi sularda abdest alınır gibi, bütün bunların üzerindede temizlik gelir temzilik ...

Umudu Kaybetmek

Resim
Read more : Umudu Kaybetmek | Gösterim : 574 | Cevaplar : 0 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

GÜL'ce

Resim
Read more : GÜL'ce | Gösterim : 903 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve 101 Okey

Olgun İnsan

Olgun. insan, öncelikle, bağımsız bir kişi­lik sahibi olmalı.

*Omuzları uzerinde bir baş taşıdığının farkında olmalı.

* Ve o başın da düşünmek ve karar vermek için yaratıldığını bilmeli.

* İçinde bir yürek taşıdığını ve bu yüreğin sevmeye ve nefret etmeye yaradığını bilmeli.

*Olgun insan sıradan, olmayan insandır.

* Olgun insan, kendi kendisiyle barışık olmalı.

*Dolayısıyla kendisini bilen, sınırlarını gücünü, zaafını, meziyetlerini bilen,

hep kendı olmaya çalışıp bir başkası olmak için çırpınmayan, taklitçi değil, özgün olan ınsandır. ...
Read more : Olgun İnsan | Gösterim : 969 | Cevaplar : 1 | Forum : SanalKahve 101 Okey

Dur Yolcu...!

Resim
Resim
Resim
Resim
Read more : Dur Yolcu...! | Gösterim : 2398 | Cevaplar : 4 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

KARANLIK

Sabahı olmayan gecedeyim
söylenmemiş bir hecedeyim
en derinlerde saklı hecedeyim
sanki cevabı olmayan gecedeyim
*
yüzüm gülmez feryadım dinmez
nasılsım nerdeyim kimseler bilmez
bir bulut yüzümde hüznüm bitmez
ahım içimde ateşim küllenmez
*
elim kolum bağlı yüreğim dağlı
çıkmazdayım tüm yollarım kapalı
içimde bir isyan duygularım sancılı
ömür bitiyor ziyanım çok kalbim yaralı.
Read more : KARANLIK | Gösterim : 1326 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Koray...

Öyle bir hayat yaşıyorum ki,
Cenneti de gördüm cehennemi de
Öyle bir aşk yaşadım ki
Tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de.
...Bazılar seyrederken hayatı en önden,
...Kendime bir sahne buldum oynadım.
Öyle bir rol vermişler ki,
Okudum okudum anlamadım.
Kendi kendime konuştum bazen evimde,
Hem kızdım hem güldüm halime,
Sonra dedimki 'söz ver kendine'