18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitler haftasını gururla kutluyoruz.Dün bu ülke için atalarımızın yaptıkları fedakarlıklar bugün ve yarın gerektiğinde bizlerin ve torunlarımızın yapacaklarının teminatıdır.Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet duaları ile anıyorum.Mekanları cennet olsun. Ne Mutlu Türk'üm diyene! Tanrı Türk'ü Korusun Ve Yüceltsin......
NE ARIYORSAN KENDİNDE ARA Her düşünce kirlendi, içten bir düşünce kalmadı, kimseye inandıramıyorsunuz kendinizi, yakın çevrenize, dostunuza, ailenize, hatta en önemlisi kendinize. Cümlelerin ve paragrafların, derinliklerinin kaybolduğu bir dönemde yaşamak çok zor. Sırtınızda bunun yükünü taşımak acıların en köhnesi. İnsanın kendi başına hayatı anlamlandırması mümkün değil, fakat bunun için çaba göstermesi mutluluğun en şanlısı. Belki hayat bize gülmedi, belki biz ona çok ağladık. Fakat gözyaşlarınızla birilerinin tohumuna hayat verdik, Hani belki hayat ara pası istedi ...
ABD'de 22 no'lu karayolunda, devriye görevi yapan bir otoyol polis...i arabasından yolu izlerken bir araba görmüş. Bu aracı radarla incelemiş ve en az 50 km hızla gidilmesi gereken bu yolda aracın tam 22 km hızla gittiğini fark etmiş. Bu araba yolu tıkıyormuş. Aracı durdurup sürücüyü uyarmaya karar vermiş. Aracın peşinden gidip aracı durdurmuş. Bir de ne görsün? Aracı kullanan çok yaşlı bir teyze. Aracın arkasındaki koltuklarda da çok korkmuş 3 tane yaşlı teyze daha var. ...
Çanakkale Savaşları, yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir. Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen düşman devletler, gemileriyle Çanakkale Boğazı’nı geçip İstanbul’u almak istiyorlardı.
Osmanlı ordusu, İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale Boğazı’nda aylar süren bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır.
300.000 askerimizin şehit olduğu bu savaşlar sonucunda, düşman donanmaları ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale Savaşlarının denizle ilgili bölümü, 18 Mart 1915 tarihinde, düşman gemilerinin geri çekilmeleriyle sonuçlanmıştır. Bu nedenle, her 18 Mart gününde Çanakkale ...
Pişmanlık, Allah’a sığınma duygusu, yakarış, ümit, korku, huzur, rahatlama…Her bir duygu ayrı ayrı yaşanır Allah ile başbaşa kalıp o bazen kendimize bile itiraf edemediğimiz günahlarımız-yanlışlarımız için af dilediğimiz anda. Kimimiz defalarca tövbeler edip yine aynı yanlışa düşmüştür, kimimiz o “bir daha aynı yanlışa hiç düşmeyeceği an”a kadar tövbe etmeyip beklemiştir ki tek tövbesi adam gibi bir tövbe olsun.. Kimimiz de gündelik hayatta dilimize dolamışızdır; bir gıybet etti mi bir yalan söyledi mi hemen arkasından “töve ...
“Hayat bir sınavdır; ama diğer sınavlara pek de benzemez. Çünkü bazen yaptığın bir yanlış, tüm doğrularını götürebilir.” Tolstoy
İnsan, yaratılmışlar arasında şuura sahip olan, doğruyu ve yanlışı ayırt edebilen tek varlık. Allah’ın varlığının kanıtlarını, sonsuz gücünü, tüm evrene olan hakimiyetini ve dünya hayatının gerçek amacını kavrayacak yetenekte.
İnsanın yeryüzünde bulunuş amacı yalnızca Rabb’ine kulluk ve ibadet etmek, O’nun hoşnutluğunu kazanmak. Her insan, dünyada kendisi için belirlenmiş olan yaşamı süresince bu konuda imtihan olur.
İYİ DOST Antika Bir ESER Gibidir; YILLAR Geçtikçe KIYMETLENİR. Bu Yüzden İYİ MUHAFAZA Etmek Gerekir. Hele Birde KIRMAZ SATMAZSAN DEĞERİNE PAHA BİÇEMEZSİN...!!!
Dost vardır.. Üşüdüğünde Muhabbetiyle ısıtan, Dost vardır.. Gönüllere olur sultan, Kısaca; Dostlar vardır, Canına 'CAN' Katan.!
Ve Bir Kasa Olsaydi DOSTLUK.........
Sevgimi saklardım, kasa boşalmasın diye.. sırrımı saklardım emniyetli yer diye...sevinçlerimi saklardım kaybolmasın diye, kederler,m, saklardım kimse görüpte zayıf görmesin beni diye ve dostlarımın herşeyini saklardım sevgisini acısını sevincini umutlarını.... kimse çalmasın diye..... ...