Sistem saati: Çar Kas 05, 2025 6:21 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

HOCAMIZA SORMAK ISTEDIKLERIMIZ

Selamün aleykum sevgili sanalkahve dostlari ve kardeslerim HOSGELDINIZ Hocamiza sorularimiz bölümüne , sizlerin aklinizia takilan sorularinizin cevabini degerli hocalarimizdan ve Kayacan kardesimden alacaksiniz
sifa icin dua istiyen dostlarimizada yardim edicemizi ve dua gönderebilecegimizide bildirmek isterim

sorularinizin cevabini hemen olmasada elimizden geldikce cabuk vermeye caslisamizida bildirmek isterim.sadece arada bakip sorunuzun cevabin alabilirsiniz ,simdiden rabbimden dertlilere deva hastalara sifa vermesini cani gönülden diliyorum sevgili kardeslerim,allah cümlemizin yar ve yardimcisi olsun insallah. AMINN

SAGLICAKLA KALIN

TEKRARDAN HEPINIZ HOSGELDINIZ ...
Read more : HOCAMIZA SORMAK ISTEDIKLERIMIZ | Gösterim : 4894 | Cevaplar : 11 | Forum : Hocamiza sorularimiz

Vefa Nedir Bilirmisiniz..._

Vefa nedir, bilir misin? Vefa arkanda bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamandır. Vefa; dostluğun asaletine, bir dua sonrası verilen sözlere, hayallere ihanet katmamandır. Vefa; ötelerin sonsuz mükafatı karşısında, cehennemi hafife almaman, ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır.
Vefa, sözünü yerine getirme, sözünde durma, sevgi, dostluk ve bağlılıkta kararlılık ve dini sorumluluklarını yerine getirme anlamlarına gelir.
Tabiki Ama Anlaya Bilene Bu Vefaaa..
Saygılarrr
Read more : Vefa Nedir Bilirmisiniz..._ | Gösterim : 2230 | Cevaplar : 3 | Forum : SanalKahve 101 Okey

Koray...

Hata Da Yaparım Doğru da Severim de Sevilirim de Üzerim de Üzülürüm de.. İşte ßen ßuyum.. Bu Yüzden Mutluyum.. Kendimi, Hatalarımı, Duygularımı, Gelmişimi, Geçmişimi Seviorum.. Hatalarımdan Gocunmuyorum Doğruları Öğreniyorum Geçmişi Siliyorum Sadece Ama Sadece Bu Güne Bakıyorum ve De Geleceğe..Tecrübe Ediniyorum Hatalarımdan Ders Alıyorum Hayatı Tanıyorum Güvenmemeyi Öğreniyorum..Hatalar İnsanlar İçindir İnsan Hata Yapmadan Doğruyu Bulamaz.. Geçmiş: Adı Üstünde Geçmiş.. Beni Bugünümle Kalbimle vede Kalbiyle Değerlendirecek İnsanlara Şans Veriyorum.. Arkamdan Konuşanlar: Sizin için Ancak Konuşulacak Konu ...
Read more : Koray... | Gösterim : 2452 | Cevaplar : 3 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Yanmayan, Yakamaz!..

Resim
Resim
Resim
Resim
Read more : Yanmayan, Yakamaz!.. | Gösterim : 1871 | Cevaplar : 2 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

SOFRA, YEME, İÇME, GIDA...

494. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Biriniz yemek yerken "Bismillah" desin. Başta söylemeyi unutursa, hatırlayınca, "Başında da sonunda da Bismillah!" desin."
Aişe radıyallahu anha. Ebû Dâvud.

495. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Yemeğin bereketi, hem yemekten önce, hem de yemekten sonra el ve ağzı yıkamaktadır."
Selman radıyallahu anh. Tirmizî.

496. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellemin koruması altında bir çocuktum. Elim yemek kabının her tarafında dolaşır dururdu. Bunun üzerine:
"Evladım! Besmele ...
Read more : SOFRA, YEME, İÇME, GIDA... | Gösterim : 2063 | Cevaplar : 4 | Forum : Ayetler, ve Hadisler

EVLİLİK, KADIN, DÜĞÜN, MAHREM..

456. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Ey gençler topluluğu! Gücü yeteniniz, evlensin. Çünkü bu, gözü haramdan daha iyi korur, edep yerini de.
Gücü yetmeyen ise, oruç tutmalıdır. Çünkü orucun, şehveti kırma özelliği vardır."
Alkame radıyallahu anh. Buhârî.

457. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Dünya bir metadır. Onun en iyi metaı ise, saliha bir kadındır."
İbn Amr radıyallahu anh. Müslim.

458. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Evlenen, îmanın yarısını tamamlamış ...
Read more : EVLİLİK, KADIN, DÜĞÜN, MAHREM.. | Gösterim : 1534 | Cevaplar : 2 | Forum : Ayetler, ve Hadisler

BORÇ, HEDİYE, EMANET, BULUNTU..

437. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Bir adam hiç hayır işlemezdi, sadece borç para dağıtırdı. Geri alma zamanı gelince, adamına:
"imkânı olanlardan al, durumu uygun olmayıp sıkıntıda olanlardan alma, belki Allah da bizim günahlarımızı bağışlar," derdi.
Nihâyet adam öldü. Allah ona sordu:
"Herhangi bir iyi amelin var mı?"
"Hayır, sadece halka borç para dağıtırdım, geri alma zamanı gelince, hizmetçimi şöyle diyerek gönderirdim: Durumu uygun olanlardan al, olmayanlardan alma. Allah da belki bu sebeple ...
Read more : BORÇ, HEDİYE, EMANET, BULUNTU.. | Gösterim : 1016 | Cevaplar : 0 | Forum : Ayetler, ve Hadisler

HARCAMA, CİMRİ, CÖMERT, SERVET...

428. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Cömert kişi, Allaha yakındır, insanlara yakındır, cennete yakındır, cehennemden uzaktır.
Cimri olan ise, Allahtan uzaktır, insanlardan uzaktır, cennetten uzaktır, cehenneme yakındır.
Allah katında, cömert bir bilgisiz câhil, cimri bir ibadet edici âbidden daha sevimlidir."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Tirmizî.

429. Medineye geldim. ileri gelenlerin bulunduğu bir toplulukta otururken bir adam geldi. Cüsseli bir adamdı ve kaba elbiseler giymişti. Sert çehreliydi. insanların başlarında durup şöyle dedi:
"Altın ve ...
Read more : HARCAMA, CİMRİ, CÖMERT, SERVET... | Gösterim : 1021 | Cevaplar : 0 | Forum : Ayetler, ve Hadisler

ÖFKE, KİBİR, HASET, KORKAKLIK, ZAN.

414. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Öfke şeytandandır. Şeytan ise ateşten yaratılmıştır. Ateşi söndüren de sudur. Onun için, biriniz öfkelenince hemen abdest alsın!"
Ebû Vail radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

415. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Biriniz ayaktayken öfkelenirse, hemen otursun. Öfkesi giderse iyi, gitmezse hemen yatsın."
Ebû Zer radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

416. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kim, öfkesinin gereğini yerine getirmeye gücü yettiği hâlde, kendini firenlerse, Allah ...
Read more : ÖFKE, KİBİR, HASET, KORKAKLIK, ZAN. | Gösterim : 723 | Cevaplar : 0 | Forum : Ayetler, ve Hadisler

AHLAK, HAYA, MERHAMET, SEVGİ...

389. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Ben, güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Mâlik.

390. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"iman bakımından müminlerin en mükemmeli, ahlâkça en güzel olanlar ve ailesine en güzel davrananlardır."
Aişe radıyallahu anha. Tirmizî.

391. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kıyamet günü, müminin terazisinde, güzel ahlâktan daha ağır bir şey yoktur. Allah teâlâ, çirkin konuşan ve ne konuştuğunu bilmeyenlerden nefret eder."
Ebû ...
Read more : AHLAK, HAYA, MERHAMET, SEVGİ... | Gösterim : 734 | Cevaplar : 0 | Forum : Ayetler, ve Hadisler

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4