Sistem saati: Çar Kas 05, 2025 11:04 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

DÖRT MELEĞİN ALNINDA YAZILI OLAN DUA(HER DERDE DERMAN DUA

Ebu Hüreyre (r.a),den rivayet olunmuştur:
Allahın Resulü (s.a.v.)ashabı ile oturuyorlardı. Bu esnada Beni Süleym kabilesinden biri ağlayarak Resulüllah,ın huzuruna geldi Resulü Ekrem(s.a.v.)ona Ey Allahın resulü ! Namaza kalktığım zaman beni bir korku ve heyacan sarıyor. Uyuduğumda kötü rüyalar görüyorum Çok defa vesveseye kapılıyorum. İbadetlerim fesada gidiyor.
Bunun üzerine Resulü Ekrem (s.a.v.)
Ey kardeşim ! Senin anlattkların. melun şeytanın sana yaptığı işlerdir Şimdi ben sana Mirac,a çıktığımda rabbimin bana öğrettiği on dokuz ismi öğreteyim mi? bu ...
Read more : DÖRT MELEĞİN ALNINDA YAZILI OLAN DUA(HER DERDE DERMAN DUA | Gösterim : 1107 | Cevaplar : 0 | Forum : Dualarımız

HER DERDE DEVA DUALARIMIZ

BORÇLARDAN KURTULMAK İÇİN OKUNUCAK DUA:

Resulüllah (s.a.v) Hz. leri buyurdularki: borçdan dolayı sıkınyı çekenlerşu aşağıdaki duayı tavsiye ederdi.

Allahümme ağniki bi halalike en haramike ve bi taatike an ma’sıyatike ve bi fadlıke ammen sivak.

GECİM SIKINTISINA KARŞI OKUYACAĞIMIZ DUALAR:

Sevgili Peygamberimiz kim, gecim sıkıntısından dolayı, Citti sıkıntılara düşerse şu duadan daha tesirli dua etmenin başka yolu yoktur diye buyurdu:

Bismillahi ala mali ve nefsi ve dini Allahümme raddını bi kadaike ve barik li fi ma ...
Read more : HER DERDE DEVA DUALARIMIZ | Gösterim : 1095 | Cevaplar : 0 | Forum : Dualarımız

ANLADIM

Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını,kendimi bulduğumda anladım.

Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış,Kendi yolumu çizdiğimde anladım.

Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat,okuyarak,dinleyerek değil..
Bildiklerini bana neden anlatmadığını, anladım..

Yüreğinde aşk olmadan geçen her gün kayıpmış,Aşk peşinden neden yalınayak koştuğunu anladım...

Acı doruğa ulaştığında gözyaşı gelmezmiş gözlerden,
Neden hiç ağlamadığını anladım..

Ağlayanı güldürebilmek,ağlayanla ağlamaktan daha değerliymiş,
Gözyaşımı kahkaya çevirdiğinde anladım..

Bir insanı herhangi biri kırabilir, ama bir tek en çok sevdiği acıtabilirmiş,
Çok acıttığında anladım.. ...
Read more : ANLADIM | Gösterim : 1144 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

İnternette oyun oynamak haram mı?

İnternette oyun oynamak haram mı? Oyun oynarken herhangi bir kazanç elde etmiyoruz, kazanan veya kaybedenden maddi olarak bir şey gitmiyor sadece puan gidiyor.

Karşılıklı bir iddialaşma olmadığı için, bu şekilde oynamak haram değildir.

Boş yere geçen her ânın, pek çok fırsatları da beraberinde götürdüğü kabul etmemiz gereken bir gerçektir. Çünkü insanın vakti dünyanın ömrüne nisbetle çok az ve kısadır. Bu bakımdan, tek bir saniyesi dahi altından daha kıymetli olan zamanın, ebedî hayata nur ve ışık ...
Read more : İnternette oyun oynamak haram mı? | Gösterim : 2391 | Cevaplar : 2 | Forum : İslami Sorular ve Cevaplar

Nefisle cihad nasıl olmalı ve cinsel baskıdan kurtulma çares

Soru

insan ne kadar iyi bir dindar olsada nefsine mağlup oluyor. Sonra pişman oluyor. Daha sonra bu pişmanlığık benden adam olmaz oluyor. Bizde nimetlerden yararlanmak istiyoruz(internet v.s) ama araya nefis girip onu kötüleştiriyor. Tövbe edip bir daha gunah işlemek bir daha aynısını yapmak insanı mahvediyor.Tövbe-günah,tövbe-günah derken insan tamamen yoldan cıkmaktan korkuyor. Ne yapmalıyız nasıl korunmalıyız..
Kullanıcı: karayel | Tarih: 30-Haziran-2006, Saat: 20:09:43
Cevap

Değerli kardeşimiz;
İnsan hangi durumda olursa olsun tevbe etmekle mükelleftir. Şeytan insanı ...

Ben nefis perdesini araladım kapatamıyorum; tövbe ettiğim ha

Nefsin şerrinden kurtulmanın önemli bir kaç yolu vardır.

Birincisi: Riyazet yapmak, sık, sık oruç tutmak, farzların yanında nafile ibadetleri de yerine getirmek suretiyle, kalbi takva dairesinde bulundurup güçlenmesini ve nefse mağlup olmamasını sağlamaktır.

İkincisi: Her an Allah’ın kendisini görmekte ve teftiş etmekte olduğunu, melekler tarafından her şeyinin görüntülenip kayıt altına alındığını ve mahşerdeki büyük mahkemede aleyhinde şahitlik edecek birer belge olduğu bilgisini iyice hazmetmek, özümsemek gerekir. Bizim tecrübelerimize göre, bu asırda ilmî yoldan bu perspektifi ...

arkadaş...

●- Güvenmediğin kimseye aleyhine kullanabilecek hiçbir koz verme.
●- İnsanlara doğru değer ver, hak etmeyenleri sil.
●- Kimseye yalvarma.
●- Asla dönüp arkana bakma.
●- Sır tutmasını bil.
●- Dostlarının yeri ayrı, sevgilinin yeri ayrı. Sevgilin için dostlarını, dostların için sevgilini satma.

●- Kimsenin lafıyla dolduruşa gelme, ama aklının bir köşesinde de tut.
●- Bir ilişkiyi kafanda bitirdikten sonra iki çift tatlı söz, iki damla gözyaşı için asla yumuşama.
●- Seni sevenlerle kullananları iyi ayırt ...
Read more : arkadaş... | Gösterim : 2072 | Cevaplar : 3 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

YESİL EVREN KOMPOZİSYON SONUÇLARI

Salonumuzda düzenlemiş olduğumuz''Dost'luk bir Kasa'ysa eğer ne saklamak isterdiniz? konulu kompozisyon yarışmamızın sonucu belli olmuştur.Katılımcı arkadaşların daha çok Dost'luk üzerine olan paylaşımları birbirinden güzeldi.Yüreklerine sağlık..
1.Olan Difuzyon arkadaşımızın paylaşımı
Selam ile..
Yukarıdan aşağıya doğru bir düşüş varsayalım hayatı.Benzerine sadece çizgi romanlarda rastlayabileceğimiz bir raslantıdır; Bir dala takılıp düşüşü engelleyebilmek.
Müstesna bir histir dostluk, ve elbette karşılık bulması onu kuvvetli kılar.Bir çınar dalı olmalı düşerken takılacağın dal.Kumaşından çalınmamış birede kıyafetin olmalı tabi bedenini saran .Düşüşün hızyla ...
Read more : YESİL EVREN KOMPOZİSYON SONUÇLARI | Gösterim : 2021 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

İnşallah Derse Yakaran İnşa Eder Yaradan..

İnşallah Derse Yakaran İnşa Eder Yaradan..

“Geldim ya resullulah geldim. Garip bir kuş gibi huzuruna geldim.
Dünyanın yalancılığından kaçıp huzuruna geldim. Al beni de ey
resulllah al benide. Garibim yetimim senin gibi ey resul ne annem
var başımı okşayan ne bir yarenim var al benide ey resullulah”
diyordu… O kadar çok dilemişti ki Rabbinden kutsal topraklara
gitmeyi. Rabbi duasını kabul etmişti. Kırk yaşındaydı. Tek
duası En sevgiliye gidebilmekti. Rabbi onun hiç beklemediği bir
anda en ...
Read more : İnşallah Derse Yakaran İnşa Eder Yaradan.. | Gösterim : 2330 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Rabbimiz Varlıkları Üzerine Niçin Yemin Eder?

Cenâb-ı Hak Kur’ân-ı Kerîm’de niçin bazı varlıklar üzerine yemin etmektedir?

http://www.youtube.com/watch?v=RHrE4ukfN78&feature=related

Yaşadığımız kâinat, fiilî bir Kur’ân ve esmâ-i ilâhiyyenin tecellîleri ile müzeyyen bir sanat hârikasıdır. Cenâb-ı Hak, kullarının rûhen zarifleşip hassasiyet kazanarak ilâhî azamet tecellîleri ve kudret akışlarını gönül gözüyle seyredebilmesini ve bunun neticesinde kendisi ile bir dostluk kurulmasını arzu etmektedir. Bu vesile ile Kur’ân-ı Kerîm’de çok çeşitli ve hayran bırakıcı muhtelif üsluplar kullanmıştır. Bu üsluplardan biri de bazı varlıklar üzerine edilen yeminlerdir.

Cenâb-ı Hakk’ın ...
Read more : Rabbimiz Varlıkları Üzerine Niçin Yemin Eder? | Gösterim : 899 | Cevaplar : 0 | Forum : İslami Sorular ve Cevaplar

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4