SÖZ NAMUSTUR Insan hayatinin önemli unsurlarindan biri, verilmis sözün yerine getirilmesidir. Verilen söz yerine gelince dertten sikintidan kurtulur, mutlu olur keyiflenirsin, Ama verilen söz yerine gelmeyince stres yapar sikinti yapar sinirler gerilir, aGızdan dökülen kötü sözler ise kimsenin duymak istemediGi cinstendir. Bu yüzden "namus ve söz" bir arada söylenir olmus. Insan insana söz verdimi, ister istemez namusta giriyor araya. Ne fark var ki ikisi arasinda? Öyle deGil mi? Insanlar arasindaki iliskilerin en önemlisi ve tek ...
Çok uzun yıllar evli olan bir çiftin hikayesi bu.Adam her evlilik yıl dönümünde eşine bir buket kırmızı Gül gönderir Bu taa ki adam ölünceye kadar devam eder Ve bir gün adam Ölür.Cenaze töreni yapılır taziyeler dilenir ve kadın bir başına yıllardır hayatı paylaştığı arkadaşı eşi sevgilisi olmadan evine döner. Neredeyse her gün ağlamakta ve onu düşünmektedir. gel zaman git zaman yine bir evlilik yıl dönümünde kadın eşine özlem duyarken kapısı çalınır. gider ve kapıyı açar ...
Sabır hayatın gerceği; Sevmek emek ister, Gül yüreklim! .. Sabır alev alev yakar yüreği; Sevgiyle açar ateş çiçeği, Gül yüreklim! .. Sabır miras kaldı; Hz Yusuf'tan! .. Sevgi ihtiras oldu, gömleğin yırttı arkasından.. Sabır Mecnun oldu, düştü çöllere! .. Sevgi Leylâ oldu, beyhude kaşı gözü kara.. Sabır umman oldu Hz Nuh'un tufanında! .. Sevgi çile oldu inanmayan oğlu Kenân'da.. Sabır ile imtihan ...
Türk olmak, Kıbrıs'ta, Hocali'de, Anadolu'da ve Balkanlar'da soykırıma uğrayıp, yapmadığın soykırımla suçlanmaktır.
Türk olmak faşist olmaktır, vatanına, yurduna, tarihine sahip çıktığınca. Türk olmak, 'demokrat ' ve 'cagdas'olmaktir, vatanına, yurduna, tarihine sahip çıkmadığınca. Türk olmak, lisaninin Avrupa'da yasaklanmasıdır ve yine Türk olmak kendini anlatamamaktır.
Avrupa'da hor görülmek Türk olmaktır, ataların bir suru asır önce Viyana'yı kuşattığı için ... ...ve hos görülmemektir, sadece kuşatıp, Napolyon gibi bütün Viyana'yı yakmadığı için.
Türk olmak, Selanik'te Pontus Anıtı'nın, Viyana'da çiğnenen ...
Sakın kıyaslama kendini başkalarıyla! .. “Ama ben..” “Ama benim…şu kadar” Sakın sakın deme! Şeytan da böyle demedi mi? “Ben!” dedi.. ”Üstünüm ondan!” dedi, kıyasladı kendini, gururlandı…Ve kovulmuşlardan oldu!
Sen de, eğer böyle dersen; Hidayeti için dua ettiklerin varsa mesela, asla kabul olmaz duaların!.. İstersen gece-gündüz namazda, oruçta, ibadette ol, “Ben!” dediğin, başkaları hakkında hüküm verdiğin, kıyas yaptığın, O’nun makamına göz diktiğin müddetçe Hiçsin!
Çünkü O, “Ben” diyene değil, “Sen” diyene, rahmet nazarıyla bakıyor.. O, önünde ...
selamlar dostlarım..... bu gün sitede karşılaştığım en güzel şey bu cümle sanırım..."dostluk kasa ise..." diye devam eden komposizyon yarışması konusu.. yarışma işin diğer yüzü ben bu yüzünden bakayım istiyorum konuya.... dostluk kasa ise eğer. ben o kasaya yüreğii samimiyeti güvenirliliği koydum... birdeee.. ihtiyaç duyduklarında beni bulabilmelerini sağlayabilecek gönül yolu krokisi ve adresi... sevgiyle kalın.... ışığınız bol , huzurunuz daim olsun....
Rabb’imize döndürüldüğümüz gün, dünya hayatındaki tüm konuşmalarımızı, davranışlarımızı ve görüntülerimizi içine alan bir kitap verilir elimize. Bütün yapıp-ettiklerimiz bize gösterilir. O kitap küçük-büyük demeyip her şeyi sayıp döker.
İman edenlerin kitabı sağ ellerine, iman etmeyenlerin ise sol ellerine verilir. Kitabını sağ eline alan mutludur. Önünde ve sağ yanında ışık vardır. Cennet ehli olduğunu şiddetle umut eder. Zaten ölüm anında da canının ölüm melekleri tarafından güzellikle ve selamla alınmasından her şeyin zincirleme çok iyi gideceğini anlamıştır. ...
Arkadaşlar lobimizde 10 bin puanlı Kompozisyon yarışması düzenlenmiştir.Amaç FORM katılımı ve güzellikleri paylaşmak.Konu Başlığımız ''Dost'luk bir Kasa'ysa eğer ne saklamak isterdiniz? ''Kalemine güvenen arkadaşlar 10 satırı geçmicek bir şekilde katılım yapabilirler..Katılım için son gün 10.03.2012 dir.Salonumuzdaki admin ve oyuncu arkadaşlarımızdan seçeceğimiz jüriyle Form sayfamızda değerlendirme yapılacaktır..
Peygamber Efendimiz'den itibaren İslâm Tarihi, Hz. Peygamber dönemi, Hulefâ-i Râşidûn, Emevîler, Abbâsîler, Selçuklular, Osmanlılar gibi muhtelif dönemlere ayrılmıştır. İşte bu dönemlerin başında yer alan Hz. Peygamber dönemine müslüman âlimler "Asr-ı Saâdet" adını vermişlerdir.
"Mutluluk Devri" manasını ifade eden bu terkip, gerçekten de o dönemin bir kelimeyle ifade edilmesini sağlayan isabetle seçilmiş bir terkiptir.
Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.s.) döneminde bizzat O'nun rehberliği ve liderliğinde ashab-ı kirâm, İslâm'ın dînî-dünyevî bütün emirlerini anlamış, yaşamış ...
BESMELE Kâinâtta ne varsa, Allah'ın kudret ve göçlerinin görünüşüdür. “Her şey Allah’ı tesbih ediyor durmadan. Siz bunu göremezsiniz”. (Âyet. 17/44) “Tüsebbihu lehüs semâvatüs seb'u vel erdu ve men fihinn ve im min şey'in illa yüsebbihu bi hamdihi ve lakil la tefkahune tesbihahüm innehu kane halimen ğafura : Yedi gök, yer ve bunlarda bulunan herkes O'nu tesbih eder. O'nu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur. Ne var ki siz, onların tesbihini anlamazsınız. O, halîmdir, ...