Hiç kimse ulaşılamaz ve vazgeçilmez değildir.Hiç bir kimse ne dünyanın merkezi, nede en mükemmeli değildir.Sadece insanlar arasındaki farkı iyi ayırt etmek gerekir,eğer herkesi birbirine benzetirsen,işte o zaman senin bir özelliğin kalmaz ve kesinlikle sorunu kendinde aramalısın.İyi ile kötüyü ayırt edemiyorsun veya,iyi ye iyi,kötü ye kötü davranma yoluna gitme kudretinde değilsin,o zamanda irade kullanma yeteneğine sahip değilsin demektir.
*Karşındaki insanın değerini bileceksin,eğer senden bir beklentisi yoksa ve her türlü zorluğa karşı,senden bir şey beklemiyorsa,sadece kendi oluyorsa,öz ...
Her insan kendine yakışan davranışta bulunur... ‘’ Baca eğri de olsa dumanı doğru çıkar ‘’
Asil insanlar hangi ortamda, hangi durumla karşılaşırsa karşılaşsınlar asaletlerinden taviz vermezler. Son derece güzel ahlak sahibi bu kimseler, etraflarında herkes tarafında saygınlık duyulacak, örnek alınacak kimseler oldukları için hemen çevrelerinde fark edilirler.
Ancak bazı cahil insanlar, kendinden daha güzel ahlaka, terbiyeye sahip insanlar için nasıl olsa ben ne söylersem söyleyeyim, o ahlakını bozmayacak, ...
Yaratılanı severiz, Yaradan'dan ötürü.. Yaratılanı severim, Yaradan'dan ötürü
Yunus Emre’nin ilahi aşkla söylediği söz..
‘’Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü ‘’
Yaradan’ın yarattığı her şeye, hoşgörüyle, sevgiyle bakılmasını tavsiye ediyor Yunus..
Konu hassas…. Malüm sevgi olunca..
Sevginin kaynağı Rabbimiz.. Kaynağına sevgi göstermedikçe; birbirimize ve diğer tüm yaratılmışlara sevgi göstermemiz imkansız.. Sadece seviyor zannederiz o kadar.. O da üç gün sonra biter..
Sevgi neydi?
Sevgi incitmemekti, sevdiğine kıyamamaktı, yüreğinde hissetmekti…
Yunus’un duyduğu sevgi de böyle; bakılan her şeyde ...
Çok gezdiğinde mi Çok gördüğünde mi Çok bildiğinde mi ?...
Çok ünlü, çok zengin olduğunda mı; çok sevildiğinde mi ?...
Yoksa bunların hepsi bir kenara ADAM GİBİ SEVDİĞİNDE mi ?!...
İşte Arkadaş .... Bu Varlığın sırları saklı, benden; Bir düğüm ki ne sen çözebilirsin, ne ben. Bizimki perde arkasında dedi-kodu: Bir indi mi perde, ne sen kalırsın, ne ben Kimse Baki Degil .... Not.... Birkezde Adam Gibi Adam ...
Su, ateş ve ahlak dost olup, birlikte zaman geçirmeye başlamışlar. Çevrede dolaşırlarken eğer kaybolurlarsa birbirlerini nasıl bulabileceklerini sorgulamaya başlamışlar. Suya sormuşlar: “Kaybolursan seni nasıl bulacağız?” “Nerede bir şırıltı duyarsanız beni orada bulabilirsiniz” diye cevap vermiş su. Ateşe sormuşlar: “Seni kaybedersek ne yapalım?” “Bir duman gördüğünüz yerde ben varım” diye yanıtlamış ateş. Sıra ahlaka gelmiş. “Seni nasıl buluruz ahlak? “demişler. Onun yanıtı ise oldukça düşündürücüymüş. “Beni kaybederseniz, bir daha asla bulamazsınız!”
Beni aramaya çıkarsa düşlerin Hüznün ruhuna çizdiği resimlerdeyim Gamsız bir gecenin karanlığında değil Yüreğinde kanayan kesimlerdeyim Aklına düşerim hani olur da Güzelliklerin görünmeyen yüzünde ara Sevginin menfaate döndüğü yerde Bir gönül yarasının izinde ara Yıkılmış umutların enkazından geç Öksüz bir çocuğun gözünde ara Ağıtların tüttüğü evlere uğra Bir ananın boş kalmış dizinde ara Beni yıldızlarda arama boşa Yüreğini yasa boğan sızılardayım Dertlerinle bulursun beni baş başa Senin gibi karayazılardayım Sahte ...
Sen Vurdunda Ben Ölmedim mi? Yokluğunda ne ateşleri hasretimle yaktım da Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi Çölde su, mahpusta gün, oruçta ekmek gibi bekledim seni Sense araya korkular koydun. Yasaklar koydun... Bitmez tükenmez engeller koydun Şimdi nerdesin diye sakın sorma Sen çağırdın da ben gelmedim mi?
Sen varken darılmazdım çiçeksiz baharlara, Yağmurlu havalara...Bu kasvetli akşamlara Sen varken Bakıp içlenmezdim tren istasyonlarına Otobüs duraklarına... Sen varken ayrılanlara ağlamazdım... Yıkılmazdım biten sevdaların ardından Gidenlere küsmezdim Kalanlara ...
HOŞÇAKAL Ben veda etmeyi hiç beceremem. Duygularımı da pek açığa vuramam zaten. Bu veda çok, çok zor geliyor bana.... Aslında hiç böyle son bir görüşmeye gerek yoktu. Ama insanın kanı durmuyor işte, ne varsa bu son anlarda?... Senden hatırlamanı bile istemiyorum, sadece temizliği ve saflığıyla yaşatalım bu aşkı. Kalbimizin kuytu bir köşesinde... Ne güzel başlamıştı... Geceler boyu uykusuz kaldık birbirimizi düşünmekten, en güzel heyecanları, en güzel bakışları yaşadık. Hemen aşkı yaşadık, zamanı durdurup utançları ve ...
40 YASINI ASMIS KADINLAR Andy Rooney der ki: Yaşım ilerledikçe, en çok 40 yaşını aşmış kadınlara değer vermeye başladım. İşte bunun sebeplerinden bir kaçı…
*40 yaşını geçmiş bir kadın asla sizi gecenin bir yarısı uyandırıp ”Ne düşünüyorsun?” diye sormaz. Umurunda değildir çünkü ne düşündüğünüz. *40 yaşını aşmış bir kadın TV deki maçı seyretmek istemiyorsa, söylene söylene TV”nin karşısında yanınızda oturmaz. Yapmak istediği bir şeyi yapar. Ve bu genellikle daha enteresan bir şeydir. *40 yaşını aşmış ...
İnsanın eksiğini, hatasını bilmesi kadar güzel şey yoktur. Yaratılmış olan eksiksiz olmaz. Ayrıca eksik olduğumuzu bilmek, bu şuurla hareket etmek, mahrum olmak demek değildir. Asıl mahrumiyet Hakk’a teslim olmayıştır. Teslim olan kişi ise hayrı Hak’tan kötülüğü de kendinden bilir. Bu kişi hata yapsa bile sonunda tevbesi kabul edilir.
Yüce Mevlâ Kur’an-ı Kerim’de buyurmuştur:
“Sana bir iyilik gelirse Allah’tan, kötülük gelirse kendindendir.” (Nisa, 79)
İnsanın suçu kendi nefsinden bilmesi kulluk edebindir. Yeter ki tevbe edip af ...