Sistem saati: Çar Kas 05, 2025 4:40 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

KENDİ DÜŞEN OLMA SAKIN...

Hiç kimse ulaşılamaz ve vazgeçilmez değildir.Hiç bir kimse ne dünyanın merkezi, nede en mükemmeli değildir.Sadece insanlar arasındaki farkı iyi ayırt etmek gerekir,eğer herkesi birbirine benzetirsen,işte o zaman senin bir özelliğin kalmaz ve kesinlikle sorunu kendinde aramalısın.İyi ile kötüyü ayırt edemiyorsun veya,iyi ye iyi,kötü ye kötü davranma yoluna gitme kudretinde değilsin,o zamanda irade kullanma yeteneğine sahip değilsin demektir.

*Karşındaki insanın değerini bileceksin,eğer senden bir beklentisi yoksa ve her türlü zorluğa karşı,senden bir şey beklemiyorsa,sadece kendi oluyorsa,öz ...
Read more : KENDİ DÜŞEN OLMA SAKIN... | Gösterim : 1366 | Cevaplar : 0 | Forum : Edebiyat

Ben ne yaparsam yapayım, o susar mantığı...

Ben ne yaparsam yapayım, o susar mantığı...

Her insan kendine yakışan davranışta bulunur...
‘’ Baca eğri de olsa dumanı doğru çıkar ‘’

Asil insanlar hangi ortamda, hangi durumla karşılaşırsa karşılaşsınlar asaletlerinden taviz vermezler. Son derece güzel ahlak sahibi bu kimseler, etraflarında herkes tarafında saygınlık duyulacak, örnek alınacak kimseler oldukları için hemen çevrelerinde fark edilirler.

Ancak bazı cahil insanlar, kendinden daha güzel ahlaka, terbiyeye sahip insanlar için nasıl olsa ben ne söylersem söyleyeyim, o ahlakını bozmayacak, ...
Read more : Ben ne yaparsam yapayım, o susar mantığı... | Gösterim : 797 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Yaratılanı severiz, Yaradan'dan ötürü,

Yaratılanı severiz, Yaradan'dan ötürü.. Yaratılanı severim, Yaradan'dan ötürü

Yunus Emre’nin ilahi aşkla söylediği söz..

‘’Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü ‘’

Yaradan’ın yarattığı her şeye, hoşgörüyle, sevgiyle bakılmasını tavsiye ediyor Yunus..

Konu hassas…. Malüm sevgi olunca..

Sevginin kaynağı Rabbimiz.. Kaynağına sevgi göstermedikçe; birbirimize ve diğer tüm yaratılmışlara sevgi göstermemiz imkansız.. Sadece seviyor zannederiz o kadar.. O da üç gün sonra biter..

Sevgi neydi?

Sevgi incitmemekti, sevdiğine kıyamamaktı, yüreğinde hissetmekti…

Yunus’un duyduğu sevgi de böyle; bakılan her şeyde ...
Read more : Yaratılanı severiz, Yaradan'dan ötürü, | Gösterim : 1366 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Ne zaman adam gibi adam oluyor insan;

Ne zaman adam gibi adam oluyor insan;

Çok gezdiğinde mi
Çok gördüğünde mi
Çok bildiğinde mi ?...

Çok ünlü, çok zengin olduğunda mı; çok sevildiğinde mi ?...

Yoksa bunların hepsi bir kenara ADAM GİBİ SEVDİĞİNDE mi ?!...

İşte Arkadaş .... Bu
Varlığın sırları saklı, benden;
Bir düğüm ki ne sen çözebilirsin, ne ben.
Bizimki perde arkasında dedi-kodu:
Bir indi mi perde, ne sen kalırsın, ne ben
Kimse Baki Degil ....
Not....
Birkezde Adam Gibi Adam ...
Read more : Ne zaman adam gibi adam oluyor insan; | Gösterim : 1533 | Cevaplar : 2 | Forum : SanalKahve 101 Okey

SU ATEŞ VE AHLAK....

Su, ateş ve ahlak dost olup, birlikte zaman geçirmeye başlamışlar.
Çevrede dolaşırlarken eğer kaybolurlarsa birbirlerini nasıl bulabileceklerini sorgulamaya başlamışlar.
Suya sormuşlar: “Kaybolursan seni nasıl bulacağız?”
“Nerede bir şırıltı duyarsanız beni orada bulabilirsiniz” diye cevap vermiş su.
Ateşe sormuşlar:
“Seni kaybedersek ne yapalım?”
“Bir duman gördüğünüz yerde ben varım” diye yanıtlamış ateş.
Sıra ahlaka gelmiş. “Seni nasıl buluruz ahlak? “demişler.
Onun yanıtı ise oldukça düşündürücüymüş.
“Beni kaybederseniz, bir daha asla bulamazsınız!”
Read more : SU ATEŞ VE AHLAK.... | Gösterim : 1607 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

BENİ SENİ GÖREBİLECEĞİM BİÇİMDE ARA..

BENİ SENİ GÖREBİLECEĞİM BİÇİMDE ARA

Beni aramaya çıkarsa düşlerin
Hüznün ruhuna çizdiği resimlerdeyim
Gamsız bir gecenin karanlığında değil
Yüreğinde kanayan kesimlerdeyim
Aklına düşerim hani olur da
Güzelliklerin görünmeyen yüzünde ara
Sevginin menfaate döndüğü yerde
Bir gönül yarasının izinde ara
Yıkılmış umutların enkazından geç
Öksüz bir çocuğun gözünde ara
Ağıtların tüttüğü evlere uğra
Bir ananın boş kalmış dizinde ara
Beni yıldızlarda arama boşa
Yüreğini yasa boğan sızılardayım
Dertlerinle bulursun beni baş başa
Senin gibi karayazılardayım
Sahte ...
Read more : BENİ SENİ GÖREBİLECEĞİM BİÇİMDE ARA.. | Gösterim : 1345 | Cevaplar : 1 | Forum : Şiirleriniz

Sen Vurdunda Ben Ölmedim mi?

Sen Vurdunda Ben Ölmedim mi?
Yokluğunda ne ateşleri hasretimle yaktım da
Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi
Çölde su, mahpusta gün, oruçta ekmek gibi bekledim seni
Sense araya korkular koydun.
Yasaklar koydun...
Bitmez tükenmez engeller koydun
Şimdi nerdesin diye sakın sorma
Sen çağırdın da ben gelmedim mi?

Sen varken darılmazdım çiçeksiz baharlara,
Yağmurlu havalara...Bu kasvetli akşamlara
Sen varken
Bakıp içlenmezdim tren istasyonlarına
Otobüs duraklarına...
Sen varken ayrılanlara ağlamazdım...
Yıkılmazdım biten sevdaların ardından
Gidenlere küsmezdim
Kalanlara ...
Read more : Sen Vurdunda Ben Ölmedim mi? | Gösterim : 1256 | Cevaplar : 2 | Forum : Şiirleriniz

Hoşçakal...

HOŞÇAKAL
Ben veda etmeyi hiç beceremem. Duygularımı da pek açığa vuramam zaten. Bu veda çok, çok zor geliyor bana....
Aslında hiç böyle son bir görüşmeye gerek yoktu. Ama insanın kanı durmuyor işte, ne varsa bu son anlarda?...
Senden hatırlamanı bile istemiyorum, sadece temizliği ve saflığıyla yaşatalım bu aşkı. Kalbimizin kuytu bir köşesinde...
Ne güzel başlamıştı...
Geceler boyu uykusuz kaldık birbirimizi düşünmekten, en güzel heyecanları, en güzel bakışları yaşadık. Hemen aşkı yaşadık, zamanı durdurup utançları ve ...
Read more : Hoşçakal... | Gösterim : 1159 | Cevaplar : 2 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

eğriye doğru:)

40 YASINI ASMIS KADINLAR
Andy Rooney der ki:
Yaşım ilerledikçe, en çok 40 yaşını aşmış kadınlara değer vermeye başladım. İşte bunun sebeplerinden bir kaçı…

*40 yaşını geçmiş bir kadın asla sizi gecenin bir yarısı uyandırıp ”Ne düşünüyorsun?” diye sormaz. Umurunda değildir çünkü ne düşündüğünüz.
*40 yaşını aşmış bir kadın TV deki maçı seyretmek istemiyorsa, söylene söylene TV”nin karşısında
yanınızda oturmaz. Yapmak istediği bir şeyi yapar. Ve bu genellikle daha enteresan bir şeydir.
*40 yaşını aşmış ...
Read more : eğriye doğru:) | Gösterim : 1297 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

GÜZELLİK KENDİMİZİ BİLMEKLE BAŞLAR....

İnsanın eksiğini, hatasını bilmesi kadar güzel şey yoktur. Yaratılmış olan eksiksiz olmaz. Ayrıca eksik olduğumuzu bilmek, bu şuurla hareket etmek, mahrum olmak demek değildir. Asıl mahrumiyet Hakk’a teslim olmayıştır. Teslim olan kişi ise hayrı Hak’tan kötülüğü de kendinden bilir. Bu kişi hata yapsa bile sonunda tevbesi kabul edilir.

Yüce Mevlâ Kur’an-ı Kerim’de buyurmuştur:

“Sana bir iyilik gelirse Allah’tan, kötülük gelirse kendindendir.” (Nisa, 79)

İnsanın suçu kendi nefsinden bilmesi kulluk edebindir. Yeter ki tevbe edip af ...
Read more : GÜZELLİK KENDİMİZİ BİLMEKLE BAŞLAR.... | Gösterim : 2136 | Cevaplar : 4 | Forum : Dini Konular

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4