Sistem saati: Çar Kas 05, 2025 6:11 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

SEN HİÇ BENLE OLMADIN Kİ YA AKLIN BAŞKA YERDEYDİ YA YÜREĞİN.

SENİNLE OLMANIN EN GÜZEL YANI
Seninle olmanın en güzel yanı ne biliyor musun?
Elin elime değmeden avuçlarımı terleten sıcaklığını taa içimde hissetmek.

Seninle olmanın en kötü yanı ne biliyor musun?
'Seni seviyorum' sözcüğü dilimin ucunu ısırırken,
her konuşmamızda boŞ yere saatlerce havadan sudan söz etmek.

Seninle olmanın en heyecanlı yanı ne biliyor musun?
Aynı şeyleri seninle aynı anda düşünmek birlikte ağlamak gülmek.
Ve buradayken bile seni çılgınca özlemek.

Seninle olmanın en acı yanı ne biliyor ...
Read more : SEN HİÇ BENLE OLMADIN Kİ YA AKLIN BAŞKA YERDEYDİ YA YÜREĞİN. | Gösterim : 1749 | Cevaplar : 1 | Forum : Edebiyat

ANLATILMAZ YAŞANIRMIŞ...

Anlatılmaz yaşanırmış, bende öğrendim ve öğreniyorum da,
Bazen öyle karışıktır ki her şey, anlamını yitirirsin..!
Ne istedim? Neler kaybettim? Dersin..
Bazen hayal kurarsın yaşamak istediğin şekilde ama beceremezsin..!
Gemilerini kağıttan yapar,hayallerinin batışını izlersin..Hatta bazen bir bakmışsın hayatın en acımasız sahnesindesin...
Çok çok seviyorum ayrılamam dersin.Ama bir bakmışsın ki bir kenarda unutuluvermişsin...!Yine de elinden gelen sabrı göstermeye çalışırsın. Ama olsun öyle de olsa arayıp sormasalarda sevdiklerimin resmini kalbime çizmişim, görmesem de unutmam, unutamam ben.
Hayat bu ...
Read more : ANLATILMAZ YAŞANIRMIŞ... | Gösterim : 1232 | Cevaplar : 0 | Forum : Edebiyat

BEN TÜRK"ÜM......

Burası benim öz be öz ana vatanım !

.Doğuda Kingan ( Kadırgan ) Dağları,...Güneyde Hindikuş Karanlık dağları..... Batıda Hazar Gölü ,Kuzeyde Sibirya ovaları ile çevrili toprak parçası

Her bir karesinde atalarımın ayak izleri ..ve dökülen Türk boylarının kanları var

Dünyada uygarlıkların oluşmasına ve kültürlerin doğmasına neden olan Milletin Türkler olduğu bilinen bir gerçektir..Türk boylarından bölge bölge göç edenler göç etmiş etmeyenler ise ilk Türk devleti olan Asya Hun ( Büyük Hun ) Devletini kurmuşlardır.... Kuruluş ...
Read more : BEN TÜRK"ÜM...... | Gösterim : 2151 | Cevaplar : 2 | Forum : Tarih

Okey nasıl oynanır?

Okey nasıl oynanır, okey oyununun kuralları

Resim

Okey 106 adet özel okey seti taşı ve 4 adet ıstaka ile oynanılır. En az 2 en fazla 4 kişi ile oynanılan bu oyunda, bir adet altı yüzlü zar bulunması gereklidir. Oyuncular ilk olarak masadaki taşları karıştırırlar ve 5’erli olarak dizerler. 105 adet taş 5’li şekilde dizilir ve belirli bir düzen şeklinde, oyun taşlarının dağıtımını yapacak kişinin önüne konulur. Ortada kalan 106. taş ise, okey belirlendikten sonra onun ...
Read more : Okey nasıl oynanır? | Gösterim : 3994 | Cevaplar : 1 | Forum : Sanal Kahve Okey

SEÇİM YAPTINIZMI.. ?

Zamanın hızla ilerlediğini farkedebilmek için şöyle geriye dönüp bakalım. Uzun yıllar geçmesine rağmen herşey sanki dün yaşanmış gibi gelir insana. Çocukluk yılları, okul heyecanı, evlilik ya da hayatımızın dönüm noktası olan diğer olaylar.. Hepsinin üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen herşey yeni gibidir hafızamızda..

‘Nasıl geçti bunca yıl anlamadım’ dediğimiz olmuştur mutlaka. Peki bu kadar çabuk geçen bir ömrü nasıl değerlendiriyoruz? Allah’ın rızasını gözeterek mi, nefsimizi doyurmaya çalışarak mı?

Hayatın sadece bu dünyayla sınırlı olduğunu düşünen ...
Read more : SEÇİM YAPTINIZMI.. ? | Gösterim : 1862 | Cevaplar : 4 | Forum : Dini Konular

İSLAMİYETTE ÖZGÜRLÜK..

Özgürlük; yalnızca Yaratıcıya kulluk etmek, O’na halisane teslim olmak, var olan putlara kulluktan kurtulmaktır. İşte bu gerçek özgürlüktür. Necip Fazıl’ın sözleriyle ise özgürlük, “Hakk’a esaret halkasında”dır.

Çok fazla tanımlandığı halde genelde yanlış anlaşılmış olan bir kavram özgürlük. Örneğin yalnızca nefsinin bencilce tutkularını gözeterek yaşayan kişi, özgür olduğunu düşünebilir; ama yanılgıdadır. Rabb’ine teslimiyetin kazandırdığı asıl özgürlüğü tatmamıştır; bu yüzden kıyas da yapamaz. Ancak kıyas sonucu ortaya çıkan; özgürlüğün din ahlakıyla yaşanabileceği gerçeğidir.

Gerçek özgürlük inanan insanın ...
Read more : İSLAMİYETTE ÖZGÜRLÜK.. | Gösterim : 1324 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

*BİR YERLERDE TIKANIP KALDIYSA HAYAT... *

*BİR YERLERDE TIKANIP KALDIYSA HAYAT... *

*Bir yerlerde tıkanıp kaldıysa hayat, soluk almak güçleştiğinde,*

*Yüreğin susup, mantığın sürüklemeye başladığında ayaklarını,*

*Dağlara dönmeli yüzünü insan.*

*Yeni patikalar, yeni yollar seçmeli, yüreğini ferahlatacak;*

*Yeni insanlarla tanışmalı, yeni kesifler yapacak....*

*Hep isteyip de, bir gün yaparım diye ertelediği ne varsa,*

*Gerçekleştirmeyi denemeli!*

*Her geçen gece, ölüme bir gün daha yaklaştığını;*

*Zamanın bir nehir, kendisinin bir sal olup da,*

*O dursa da yolculuğun devam ettiğini anlamalı.*

*Baş döndürücü bir ...
Read more : *BİR YERLERDE TIKANIP KALDIYSA HAYAT... * | Gösterim : 1660 | Cevaplar : 2 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

Seni seviyordum, haberin yoktu!

Bir şiir yazmak istiyorum beni anlatan beni ağlatan
Olmuyor yapamıyor yazamıyorum
Kelimelerim yetmiyor içimi dökemiyorum
Artık yeter çok doldum dayanamıyor susamıyorum
Geleceğimden kaygılıyım ben böyle yaşayamıyorum
Geçmişime dönüp her baktığımda kendimi göremiyorum
Yarım kalmış hayyellere beni bekleyen şiirlere
Gülemediğim espirilere kısacası yapamadığım herşeye
Dalıııp dalıııp gidiyorum ama nafile yine kendimi bulamıyorum
Ne yapmak istediğimi biliyorum ama yapamıyorum
Gözlerim herşeyi görüyor ama ben göremiyorum
Kendim için en iyisinin hangisi olduğunu bilemiyorum
Gitmek mi kalmak mı yoksa ...
Read more : Seni seviyordum, haberin yoktu! | Gösterim : 4225 | Cevaplar : 7 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

HİÇ DEĞİŞMEYECEKLER.....

Yaşadığımız hayatın içinden kendimize çıkışlar arar dururuz. Tek çıkışın belli olduğu bir hayat, ve neden o kapıları zorladığımızı bilmiyorum ! Elbette kolay değil , elbette mücadele etmek lazım çıkışa varmadan.. Lakin bazı şeylerle mücadele edecek tek şey sabırdır.. Hani ilacı zaman olan ve eczanelerde bulunmayan ve sardığı her yarayı hakkıyla saran o büyük kapatıcı.. Zaman!
Teslimiyet..
Tamamiyle hak edene olmalı diye düşünüyorum..İnsanın elini kolunu bağlayan tek şeyin adı SEVGİdir. Kalbi rabbine teslim eden de!... Ve ...
Read more : HİÇ DEĞİŞMEYECEKLER..... | Gösterim : 2266 | Cevaplar : 4 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

NAZAR BONCUKLARI........

Kalem suresi 51. ayet: Ve kafirler, zikri (Kuran’ı) işittikleri zaman neredeyse seni gözleriyle kaydıracaklardı. Ve şüphesiz o, mecnundur (delidir). ” derler.

Hastalıkların Zihinsel Sebepleri:
Şaşılık: Dışarıda olanları görmek istememe. Ayrı amaçlar peşinde olma.
Kalem suresi 51. ayeti bilimsel olarak ele aldığımızda:
Kafirler, Kuran ayetlerini işittiklerinde:
1. Kuran ayetlerin getirdiği hükümler kafirlerin hoşuna gitmemiştir.
2. Kuran ayetleri kabullenmek yada görmek istememişlerdir.
3. Kuran ayetlerin kendilerinden istediği şeyleri yerine getirmek istemeyip kendi amaçlarının peşinde gitmek istemişlerdir.
Şeklinde ...
Read more : NAZAR BONCUKLARI........ | Gösterim : 1470 | Cevaplar : 1 | Forum : Dini Konular

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4