Sistem saati: Cum Kas 07, 2025 2:54 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

ZAMAN VE RABBİN KATI.......

Yaratıcımız varlık olarak zamansız ve mekansızdır. Bu zaman ve mekanı yoktan yaratmıştır.
Ama yönetici-gözlemci olarak(dışarıdan) hem tüm mekan noktalarındadır, hem de tüm zaman noktalarında…
geçmiş……………………………..şimdi………….. …………………………gelecek
Biz ise sadece şimdi noktasındayız ve ileri noktalara doğru yolculuk yapıyoruz.
Ama Rabbimiz böyle bizim gibi bir noktadan ileriye doğru yolculuk falan yapmıyor.
Geçmiş,gelecek,şimdiki zaman gibi kavramlar bize ait.
O’nun için böyle bir yolculuk yok.
Her zaman noktasını gözlemlemekte ve yönetmektedir.
Oraya gitmesine,yolculuk yapmasına gerek yoktur.
Çünkü tıpkı geçmişte ...
Read more : ZAMAN VE RABBİN KATI....... | Gösterim : 559 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Gidişim, Bendeki Yokluğun Olacak

Aşağıda herşey giderek küçülüyor küçüldükçe bütün yollar birbirine benziyor bütün ağaçlar bütün evler... Küçüldükçe,birbirine benzedikçe herşey hızla çoğalıp yokoluyor. Seni de böyle küçültebilecek miyim içimde O kentte seninle yaşanan o kocaman o küçük zaman dilimini diğerlerine benzetip çoğaltabilecek miyim?Yokedebilecek miyim? O kentin yollarında kaybolmuştum ben bütün sokaklar senin kapına çıkıyordu.Orada hangi evin kapısını çalsam sen çıkıyordun karşıma, belki de ben hep senin kapını çalıyordum. Baktığım bütün insanlarda bir parça seni gördüm,yüreğim irkilerek...

Günlerce sen indin ...
Read more : Gidişim, Bendeki Yokluğun Olacak | Gösterim : 1158 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

ARKADAŞ VE DOST KAVRAMI...

Arkadaş evinize geldiğinde misafir gibi davranır,
> > > >Dost geldiğinde buzdolabını açıp istediğini alır.
> > > >Arkadaş senin ağladığını görmez,
> > > >Dostunun omuzu ise senin gözyaşlarınla ıslanır.
> > > >Arkadaş davetine katılınca bir paket hediye ile gelir,
> > > >Dost sana yardım etmek için erken gelir toparlanman için geç gider.
> > > >Arkadaş, onu o yattıktan sonra ararsan rahatsız olur,
> > > >Dost neden bu kadar geciktiğini ...
Read more : ARKADAŞ VE DOST KAVRAMI... | Gösterim : 1406 | Cevaplar : 1 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

GENÇLİĞE HİTABE NEDEN RAHATSIZ EDİYOR BEYLER?

Sayın sanalkahve dostlarım okurlarım gün geçmiyorki ülkemizde gündem değişmesin şimdi ise Son günlerin en önemli tartışması;Atatürk’ün gençliğe hitabesiydi.Niçin rahatsız oluyorlardı?Bu tartışmaların bir faydası varmıydı?tabii bunlar bilinçli bir hareketin parçası.Star gazetesi yazarı,Mustafa Akyol’un tartışmaya açtığı yoldan hız alan takipçileri yazarlardan destek geldi..

Atatürk nasıl bir gençlik istemişti;

Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirin”

Akyol ne yazmıştı:

Meşhur hitabe şöyle başlıyor:

“Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.” ...
Read more : GENÇLİĞE HİTABE NEDEN RAHATSIZ EDİYOR BEYLER? | Gösterim : 1342 | Cevaplar : 0 | Forum : Sertbest Kürsü

AĞALAR MAKAM HİZMET YERİDİR.......

Her insan, makam ve mevki sahipliğini taşıyamaz özellikle bizim ülkemizin insanı.”Makam insanı bozar mış derler”aslında makam, insanı bozmaz o makamı temsil kabiliyeti olmayan, ya da o makamı taşıyamayacak durumda bulunan ehliyetsiz ve niteliksiz kişilikleri bozabilir.Zaaf içinde bulunan bir yönetici hangi ünüversiteyi bitirirse bitirsin, kaç dil bilirse bilsin ve ne kadar deneyimli olursa olsun ahlaki bir kimliğe sahip değilse bulunduğu makama bir hayrı olmaz. Makamlar bir ayar,ölçü yeridir “Ben neymişim be..abi.!duygusuna kapılıp aslında kompleks duygusunun en ...
Read more : AĞALAR MAKAM HİZMET YERİDİR....... | Gösterim : 1456 | Cevaplar : 1 | Forum : Sertbest Kürsü

Koray...

Sendeki sırrın kapılarını araladıkça,
bendeki umutsuzluğun sebebini daha iyi anlıyorum.

Buluştuğumuz adreslerde birbirini iten gerçeklerin,
aslında hayatın gerçekleri olduğunu biliyorum.
Aşk tek kişilik yalnızlıktır, iki kişilik bir oyun.
Gerçek aşkın, üçüncü tekil şahıslara asla tahammülü yoktur
. Bir kalbi tam anlamıyla fethedemediysen,
o kalbin sınırları içinde gezinerek, ancak zaman kaybedersin.
Bu gerçek ikimiz içinde geçerli.

Yalnızlık nöbetlerimde, seninle yaşadığım her anı,
Bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçirdim.
Yüreğimdeki duyguları YaLnızLıK ambarına boşalttım
. Bir ...
Read more : Koray... | Gösterim : 1224 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

SENİ SEVİYORUM ÇÜMKÜ...

Seni Seviyorum, Çünkü
Her sabah kalktığımda yaşamak için tek nedenim, sen varsın ...
Fakat seni sevmek için binlerce nedenim var ...

Seni Seviyorum, Çünkü
Bu siyah beyaz dünyada tek renk sensin,
Bir ressamın fırçasından çıkmış gibi ...
Ama alalade bir renk değil,
Gökkuşağının her tonunu gölgede bırakan bir renk ...

Seni Seviyorum, Çünkü
Bu soğuk günde içimi ısıtan bir esinti gibisin ...
Hafiften esiyorsun, iliklerime işleyerek ...
Sonra da kaybolup gidiyorsun, daha nereden geldiğini
Anlayamadan ...
Read more : SENİ SEVİYORUM ÇÜMKÜ... | Gösterim : 1219 | Cevaplar : 0 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

HEP GÜLÜMSEYİN:)))

Emanete ihanet etmeyin
Halinizden şikayet etmeyin
Büyüğünüze emretmeyin
Boş şeylerde israr etmeyin
Cahillerle sohbet etmeyin
Nefesinizi boşa tüketmeyin
İnsanları bekletmeyin
Etrafınızı kirletmeyin
Hayatınızı mahfetmeyin
Kimseye minnet etmeyin
İnsanları yüzüne karşı methetmeyin
Kimseye küfretmeyin
Kötülüğe meyletmeyin
Malınızı boşa sarf etmeyin
Sırrınızı açık etmeyin
Her şeyi merak etmeyin
Suçunuzu inkar etmeyin
Şerefinizi kaybetmeyin
Vatanınızı terk etmeyin
İyiliğe niyet edin
Büyüklere hürmet edin
Sıkıntıya sabredin
Aza kanaat edin
Sözünüzde sebat edin
Bildiğinizle amel edin
Hatanızı kabul edin
Yaramaz ...
Read more : HEP GÜLÜMSEYİN:))) | Gösterim : 2953 | Cevaplar : 4 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

TRT 1 - Kurt Kanunu

Resim

Kurt Kanunu 1. bölüm full izle Pana Film ekibinin yeni dizisi TRT 1’de başlıyor bilgisi
2012-02-07 - 06:10:08

Kurtlar Vadisi , Kurtlar Vadisi Pusu yapımcılarının yeni dizisi Kurt Kanunu 1. bölüm full olarak izleme adresiniz Polat Alemdar konuk oyuncu olacağı dizinin 1. bölümü burada. Gündemi tekrardan sarsmayı hedefleyen Pana Film Kurt Kanun 1. bölümüyle TRT 1 ekranlarında.

Kurtlar Vadisi , Kurtlar Vadisi Pusu yapımcılarının yeni dizisi Kurt Kanunu 1. bölüm full olarak izleme adresiniz ...
Read more : TRT 1 - Kurt Kanunu | Gösterim : 7967 | Cevaplar : 11 | Forum : TV Kanalları

Kurtlar Vadisi Pusu-147

K.V.P. 147. BÖLÜM ÖZETİ VE FOTOĞRAFLAR

Resim

Türkiye’nin fenomen dizisi Kurtlar Vadisi Pusu’nun nefesleri kesecek 147. bölümü, 9 Şubat Perşembe akşamı TNT ekranlarında olacak. İşte Kurtlar Vadisi Pusu’nun 147. bölümünde yaşanacaklar:
Amerikalılarla görüşen Polat Alemdar’a pusu kuran kim? Çıkan çatışmada neler yaşanacak? Memati, Abdülhey ve Cahit, Polat’ı yara almadan kurtarabilecek mi?

Pusat, güç kazanmak için nasıl bir yol izleyecek? Polat Alemdar, bu durum karşısında ne yapacak? Nesrin’le görüşen Polat, ne yanıt alacak?

Kara, oğlunun yerini ...
Read more : Kurtlar Vadisi Pusu-147 | Gösterim : 7773 | Cevaplar : 14 | Forum : Yerli Diziler

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4