Sistem saati: Cum Kas 07, 2025 8:19 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Çocuklar ritimle daha kolay öğreniyor

Resim

Uzmanlar, çocukların zorla değil dans ederek daha kolay okuma yazma öğrenebileceklerini belirtti.

Birinci dönem okuma yazmayı öğrenemeyen, öğrenmede güçlük çeken minikler; ses, müzik, ışık ve ritim eşliğinde, beş duyuyu çalıştıran öğrenme metodu sayesinde daha çabuk ve kolay okuma ve yazma öğrenebiliyorlar.

Psikolog İnci Özkoray; öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin farklı metodlarla öğrenebileceğini, bu metodları uygulayan uzmanların sabrının, sevgisinin ve empatisinin yeterli olduğunu belirtti.

HERKES AYNI YÖNTEMLE ÖĞRENECEK DİYE BİR KURAL YOK

Öğrenme güçlüğünün bir kusur ...
Read more : Çocuklar ritimle daha kolay öğreniyor | Gösterim : 4784 | Cevaplar : 0 | Forum : Eğitim

Cebinde kullanmak üzere sakladığın ”veda cümlelerin” var mı

Cebinde kullanmak üzere sakladığın ”veda cümlelerin” var mı seninde? Hiç yerli yersiz kullandığını düşündün mü sende? Ya da aslında hiç ”veda cümlen” olmadı mı?

Hayatta veda edebilmesini de bilmek gerekiyor. Biten bir ilişkiyi, sona eren bir arkadaşlığı ya da bu yaşamdan giden sevdiğinizi… Biten, giden ya da olan neyse kabul edip veda edebilmeyi bilmekte yatar hayatın gizemi. Çünkü aslında hiçbir şeyin değişmesini istemeyiz ve sırf bu yüzden gidenlere tutunuruz. Bildiklerimiz bizim sığınağımızdır ve onların gidişini ...

Bugün neyi fark ettim biliyor musun?

Bugün neyi fark ettim biliyor musun? Bende bitmişssin! Oysa hiç bitmezsin sanıyordum. Bir şekilde bitmeni de hiç istemiyordum. İtiraf ediyorum aslında kalbimde bitmemen için elimden geleni de yapıyordum. Kalbimin tam ortasında sevdanı sıcak tutuyordum. Belki de her şeyin eskisi gibi olmasını bekliyordum. Çok uzun süre bekledim biliyor musun? Geldiğinde hiçbir şeyin değişmediğini anladığımda artık beklemeyi bıraktım ama seni sevmeyi bırakmamıştım. Kalbimin tam ortasında her şeye rağmen yeşermiş sevdan vardı. Öyle bir sevdaydı ki her şey ...
Read more : Bugün neyi fark ettim biliyor musun? | Gösterim : 1219 | Cevaplar : 0 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

Elveda Sevgili!..

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Read more : Elveda Sevgili!.. | Gösterim : 1483 | Cevaplar : 0 | Forum : Edebiyat

ANDIMIZ........

23 Nisan 1933’de zamanın Milli Eğitim Bakanı Dr. Reşit Galip tarafından kaleme alınan ve o günden beridir İlköğretim Okullarında öğrenciler tarafından tekrarlanan andımız şöyledir;

“Türküm, doğruyum, çalışkanım.
Yasam;
Küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.
Ey Büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Ne Mutlu Türküm Diyene!”

Şimdi! Her gün milyonlarca çocuğumuzun hep bir ağızdan haykırdığı "Andımız"ı üç-beş yabancı çocuk söylemek ...
Read more : ANDIMIZ........ | Gösterim : 1595 | Cevaplar : 2 | Forum : Sertbest Kürsü

NE GÜZEL ARKADAŞTIR ONLAR.........

İman eden insanların arasındaki güçlü bağ, kan bağıyla oluşan kardeşlik ilişkisinden tamamen farklıdır. Müminlerin kardeşliğinde kan bağının yanı sıra ırk, dil, soy bağına da gerek yoktur. Değişik ülkelerde, değişik kültürlerde ve ailelerde yetişmiş, farklı dilleri konuşuyor olsalar da müminleri bir araya getiren ve kardeşlik bağıyla bağlayan, Allah’ın ‘din olarak seçip beğendiğini’ bildirdiği (Maide Suresi, 3) İslam dinidir. Allah’a kesin bilgiyle iman eden, O’nun hoşnutluğunu hedefleyerek gönülden çaba gösteren insanların kardeşliği Kur’an’da şöyle bildirilir:

"Allah’ın ipine ...
Read more : NE GÜZEL ARKADAŞTIR ONLAR......... | Gösterim : 459 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

KADER. KADER KADERRRRRR......

Aşk bir beladır Tanrı’dan gelme.
Neden herkes uymaz Tanrı emrine?
Madem her şeyi kendi yaptırır,
Kulu sorgulamanın manası ne?
Ömer HAYYAM
Belki de en çok tahrif edilen, anlamı en çok değiştirilen ve hatta belli ekoller için bir yaşam felsefesi olan, siyasi çıkarlar için kullanılan kavramların başında “kader” kavramı gelmektedir. İslam’ın amentüsünde de yer aldığı iddia edilen “kader anlayışı” Kur’an’da bildirilen manası dışında pek çok yerde kullanılmış bir kavramdır. “Koyu kadercilik” anlayışına göre insanların dünya hayatında ...
Read more : KADER. KADER KADERRRRRR...... | Gösterim : 1541 | Cevaplar : 1 | Forum : Dini Konular

SEVGİ ŞEFKAT VE TUTKU........

Çevremizdeki evliliklerin temeli genellikle karşılıklı çıkar ilişkilerine dayanır. Sevgi, kaynağını Allah sevgisinden almadığı için bu evlilikler, zamanla hem kadın hem de erkek için ıstırap haline gelir. İnananlar için evlilikte en dikkat edilecek şey; eşlerin Allah korkusunun ve Allah sevgisinin çok derin olmasıdır; takvasıdır.
Kadın ya da erkek Allah’ı çok seviyorsa, Allah’tan çok korkuyorsa, Allah ona bir derinlik ve muhteşem bir güzellik verir. Bu, hem fiziki güzelliktir, hem ruh ve ahlak güzelliğidir.
Karşısındaki insanda, o güzelliği ...
Read more : SEVGİ ŞEFKAT VE TUTKU........ | Gösterim : 1108 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Eski Türk Sineması Afişleri

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Read more : Eski Türk Sineması Afişleri | Gösterim : 8401 | Cevaplar : 4 | Forum : Klasik Filmler

DEĞİŞEN ZAMAN MI? YOKSA BİZLER Mİ.....?

Evet teknoloji çağında yaşıyoruz...Herşeyimiz var...Evlerimizde Bilgisayar, Televizyon, Şahsi telefonlarımız, Bir sürü araç bizim hizmetimize sunulmuş...
Bukadar teknolojinin içinde rahatımız yerindemi?
Huzurumuz varmı?
Sağlığımız yerindemi?
Yeterince iletişim kurabiliyormuyuz?
Alilemize dostlarımıza yeterince vakit ayırabiliyormuyuz?

Şöyle bir göz atacak olursak bizlerden neler aldı yada neler kazandırdı..Evet bizlere birçok faydası var ..İnkar edilemeyecek kadar çok..
Ama düşünelimki evimize bir konuğumuz geldi akrabamız, dostumuz vs...Nasıl bir iletişim kuruyoruz...Evdeki sohbet muhabbet ortamı nasıl...
Genellikle tv açık, gözler tv’de herkez oraya odaklanmış ...
Read more : DEĞİŞEN ZAMAN MI? YOKSA BİZLER Mİ.....? | Gösterim : 6076 | Cevaplar : 11 | Forum : Sertbest Kürsü

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4