Sistem saati: Cum Kas 07, 2025 9:39 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Aşk! Yaşadım hem de en güzelinden,en ağırından,en temizinden

Aşk! Yaşadım hem de en güzelinden, en ağırından, en temizinden. Çıkarsız, beklentisiz, safça. Sonu oldu mu? Olsun yada olmasın. Yaşandı, herşeye rağmen güzeldi. Güzel şeyler akıllarda kaldı, kötü şeyler atılmalıydı, zarar gelmemeliydi sevdaya, ayrılık akla getirilmemeliydi, güzel anılmalıydı herşeye rağmen. Herşeye rağmen çünkü, ayrılık bekleyenle, beklenenin seçimi değildi. Onların adına başkaları karar vermişti. Hem de onları hiç anlamadan, dinlemeden, bir defa olsun yan yana görmeden.
Herşeye rağmen güzeldi yaşanılanlar, hissedilenler. Asıl acı veren karşılıksız sevdalar. ...

Bir Kadın Tanıdım Adı Bende Saklı..

Bir kadın tanıdım adı bende saklı..

İçimde bahar rüzgarları esti, güller açtı.

Açan güllerin yanında ince sızı da aktı.

Bir kadın tanıdım..

Nice adamdan has yüreği vardı.

Yüzünden eksik etmediği gülüşünün ardında,

İçinde sakladığı derin bir acısı vardı.

Bir kadın tanıdım..

İnceydi yüzü,naifti elleri,

cam kadar parlak gözleri vardı.

Gizem vardı içinde,tavırları tasasızdı kendince,

kozayı oynardı kelebek olduğunu bile bile..

Bir kadın tanıdım..

Şarap gibi..her geçen yıl güzellik katmış.

Kadınlığına iltifattan mahçup,

İnsan olmayı hedef ...
Read more : Bir Kadın Tanıdım Adı Bende Saklı.. | Gösterim : 774 | Cevaplar : 0 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

ŞÜKRETMEK LAZIM.....

Allah’ın kulları üzerinde çok büyük nimetleri vardır ancak pek çok insan bunu düşünmez ve şükretmez. İnsanlar çoğu zaman, sahip olduklarını kaybettiğinde değerini anlar ve kıymet bilmediği günler için pişmanlık hisseder.

Sadece nefes almak dahi başlı başına bir nimettir. Böbreklerin kanı süzmesi, kalpteki kanın pompalanması, midenin yediklerimizi öğütmesi, barsakların boşaltıma hazır hale getirmesi vs... Bütün bunları kendi kendimize yapmak zorunda olsak, o zaman dünyevi hiçbirşeyle ilgilenemezdik. Çünkü yaşamımızı sürdürmek için gerekli herşeyi kontrol etmekten başka birşey ...
Read more : ŞÜKRETMEK LAZIM..... | Gösterim : 442 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

incinecek hal kalmadı bende,

Resim
incinecek hal kalmadı bende,
sana sadece bir tavsiye;

vedalar soğuk olur, sıkı giyin!

üşüyorum..

duracağım burada
gidişini seyredeceğim
kıpırtısız, sakin gibi görüneceğim
kavgasız olacak, fırtınasız olacak
saçma sapan olacak
organlarım birbirine vuracak
arkandan sessiz bakacağım
ben yine safı oynayacağım...

hayalleri taştan bir sevdaydı bizimkisi. kırılmazdı.
yağmura kara dayanıklıydı. çığ olup düşerdi de kendine zarar vermezdi.
kopmazdı. gidişler dönüşlere gebeydi de, hep acıtırdı her el sallayış.
özlemler acıydı. yürek sabırsızdı. her dönüş, doğuştu aslında yeniden. ...
Read more : incinecek hal kalmadı bende, | Gösterim : 1267 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Neydi ki içimdeki bu “ahh”

Resim
Neydi ki içimdeki bu “ahh”
Sonsuzluğuma düğümlü günah…

Bendim, soğuk bir adın ardından koşar adım sürünen.
Bendim, ellerimde sakladığım düşleri parçalayıp kırık dökük mektuplara bürüyen.

Issızlığıma çokluk sayacak kadarken, hep en yalnızlığım oldun neden?

Bir düşü anlatmanın kaç hali vardı dilimde?
Kelimelere yüklenen hangi hal halimden haberdar edebilirdi?
Hangi kelime bir gözyaşını gösterebilirdi?
Yüzüm bile saklarken hüznü, bunu kelimeler başarabilir miydi?

Bir yaraya inatla tuz sürmekti her şey.
Ölüme giderken, sigara basmaktı içimdeki isme. ...
Read more : Neydi ki içimdeki bu “ahh” | Gösterim : 1083 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

HAYATIN GERÇEKLERİ........

Toplum, kabul görmek ve insanların gözünde iyi bir yere gelebilmek için belli kuralların uygulanmasını zorunlu görür. Bu yüzden insanlar bulundukları ortamlarda kendilerince uygun gördükleri davranışlar sergiler, ortama uygun şekilde konuşurlar. Dolayısıyla bu kuralları benimsemiş kimseler içten, rahat ve doğal olamazlar.

Bu batıl sistem, kendine karşı bile samimi olamayan insan modelleri oluşturur. Sıkıntı veren bu kuralları, insanlar ne yargılar, ne de değiştirmeye kalkarlar. Çünkü içinde yaşadıkları bu sistemi, ’hayatın asla değişmeyen gerçekleri’ olarak görürler.

Aldıkları telkinler ...
Read more : HAYATIN GERÇEKLERİ........ | Gösterim : 897 | Cevaplar : 0 | Forum : Edebiyat

Aşka Dair

Hangi ara girdin hayatıma?
Neredeydim ben sızarken sen karasularıma?
Denizsiz şehirlerde maviye aç olduğum için mi boğulacağımı fark edemedim yosun renginin ardında denizi anımsatan bakışlarında?

Hangi boşluğumdan sızdın kalbime?
Dünyam bir boşluk haline geldiği için mi ayırdına varmadım dolduğuna boşluklarımın kayıp sırlarında?
Siyaha ve beyaza boyamışken sanrılarımın anlamsız mutluluklarını kırmızı olup nasıl bir renk kattın skalama?
Sen tüm bildiklerinle değiştirmişken bildiklerimi nasıl dönerim şimdi kırmızının olmadığı bir zamana?

Yalana da mı aynı derecede usta dudakların? ...
Read more : Aşka Dair | Gösterim : 1208 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

N'olacak bu memleketin hali!

(Ebû Süfyan sizin için ordu toplamıştır, diye) sizi kendi dostlarından korkutmakta olan o şeytandır. Siz, onlardan korkmayın da bana isyan etmekten korkun, eğer müminlerseniz. (Ali İmran 175)

Masonlar, komünistler, Yahudiler, siyonistler, BOP'çular, Tapınakçılar gelip size ham yapacaklar.. Düşmanlar çok güçlü ve akıllı, bizse çok zayıfız demeye getiriyor birileri.. Sanki onlar "tek yürek"miş gibi. Kitap onların yüreklerinin parça parça olduğunu söyler..
Şeytanın dostlarından korkmayın, Allah'tan korkun! Bizim koruyucularımız var, yalnız ve çaresiz de değiliz. Allah'ın müttaki ...
Read more : N'olacak bu memleketin hali! | Gösterim : 1001 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

TELKİN......

İnsanın yorgunluk, bitkinlik, sinirlilik ve kafa karışıklığı hissetmesi şeytanın kurduğu tuzaklardan biri. Şeytanın bundan amacı insana Allah’ı, ölümü ve ahireti unutturmaya çalışmak. Birçok insan kendisini toparlamak, mücadele etmek yerine şeytanın tuzağına yakalanır. İsterse bir anda iman neşesi ile dolabileceği halde kendisini bitkin ve yorgun olduğuna inandırır.

Bundan sonraki aşama, sorunlarına çözüm olacağını zannettiği ’kafasını dağıtmak’ için ne yapması gerektiği. Ya insanlardan ve nesnelerden uzak kalmak; ya da bir süre başka şeylere yoğunlaşmak, en sevdiği ya ...
Read more : TELKİN...... | Gösterim : 546 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

SEVMEK SEN OLMAKTIR

Sevmek sen olmaktır

Ve sevmek sende beni bulmaktır
Sevmek bir başka yüreği yüreğinde yaşatmaktır

Sevmek yüreğinde yaşattığın yürekte yaşamaktır
Sevmek denizin ortasında bir katre tatlı su olmaktır.

Sevmek sevdiğinden millerce uzakta iken de ona dokunmaktır düşlerde
Sevmek düşlerden gerçeğe ulaşmak için edilen duadır

Sevmek sevgiliyi özgür kılmaktır

Sevmek bir martı kanadında sevgiliye varmaktır
sevmek derviş yunus misali gönülsüz olmaktır
Sevmek ayrı zaman dilimlerinde aynı düşü görmektir

·sevmek farklı mekanlarda aynı aşk ateşinde yanmaktır
Sevmek en ...
Read more : SEVMEK SEN OLMAKTIR | Gösterim : 1611 | Cevaplar : 2 | Forum : Edebiyat

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4