Sistem saati: Cmt Kas 08, 2025 8:28 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

İMAN ETTİM DEMEKLE OLUYORMU ...

Yüce Allah, "İnsanlar, (sadece) "İman ettik" diyerek, sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar?" (Ankebut Suresi, 2) ayetiyle, “iman ettim” diyen kulunu dünya hayatında imtihan edeceğini bildirir. İnsanların yalnızca diliyle “ben inanıyorum” demesi yeterli değil; Allah kullarından samimi bir iman ister. İnsanın dünyadaki görev ve sorumluluğu Allah’a iman etmek, Kur’an ahlakını yaşamak, Rabb’inin sınırlarını korumak ve O’nun rızasını kazanmaya çalışmaktır.

Kur’an ve hadislerde, insanın, din ve esaslarını anlamaya ve kabul etmeye uygun fıtratta yaratıldığı ifade edilir. Henüz kainat ...
Read more : İMAN ETTİM DEMEKLE OLUYORMU ... | Gösterim : 1109 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

BİZLER BÖYLEMİYİZ....

Rahmeti sonsuz, esirgemesi bol, Allah’ın adıyla!
Selamınaleyküm Müslümanım Diyenlere!
Sevgili Sanalkahve dostları okuyanlarım bugün az kendi nefsimizi sorguya çekellimmi? istermisiniz hani Elhamdüllilah müslümanız diyoruz ya acaba o vasıflara uygunmuyuz bir höz atalımmı umarım bu yazımı okuduktan sonrada herkes kendisi şöyle bir düşünür...Vahyin ışığıyla sınırlarımızı çizen, bizleri özgürleştiren, kimliğimizi belirleyen, yolumuzu aydınlatan, iyi ve güzel işler yapmamızı öğütleyen, doğruya kılavuzlayan, kulluğumuzun bilincine vardıran, yaratılış gayemizi açıklayan, yaşam tarzımızı şekillendiren, kısacası “Şerefimiz” olan “ Kur’an/ Okunan/Kutokutuş, bakalım ...
Read more : BİZLER BÖYLEMİYİZ.... | Gösterim : 975 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

KORKU !

Korku!..

Ey dost!..
Kimden korkup,,
Kimden korkulmamamız gerektiğine
Dikkat etmek gerekmezmi?..

Görüyorum ki,
Öylelerden korkarsın ki,
Sana acımaz ve merhamet etmezler.

Kendilerini senden üstü ve güçlü görmeleri onlara zevk verir.
Korkunla onların zalim his ve duygularını okşamanın ne anlamı var.

Zalim canavardan merhamet dilenmek,
Onun iştahını açıp yaptığı işin zevkini tattırmaktan başka ne işe yarar?

Öyle birinden kork ki!..
Korkuyu yaratıp yüreklere koyan,

Öyle birinden şefkat ve merhamet um ki,
Canlı cansız bütün mahlukattaki şefkat ...
Read more : KORKU ! | Gösterim : 1563 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

FLAŞ FLAŞ FLAŞ...

İSTANBUL BŞB KARŞISINDA 3_2 HEZİMETE UĞRAYAN FENERBAHÇE KAPTANI ALEX DE SOUZA MAÇIN ARDINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMADA ŞİKESİZ ANCAK B U KADAR OLUYOR ABİ BABAMIZ AZİZ YILDIRIM İÇERDE BİZİM SUÇUMUZ NE ABİ:d:d:d:d:d:d
Read more : FLAŞ FLAŞ FLAŞ... | Gösterim : 4104 | Cevaplar : 0 | Forum : Beşiktaş

O KUL OLMAK.......

Çok popüler yarışmalardan geçilmiyor. Herkes bir şeylerin peşinde yarış halinde. Son dönemlerde popüler olan bir yarışma da malumunuz ‘O Ses Türkiye’ isimli müzik yarışması. Yarışmacılar hem ses hem de şov yeteneklerini sergilemeye çalışıp kıyasıya yarışıyorlar. Ne için Türkiye’nin ‘O Sesi’ olmak için. Yarışmaya bir sözüm yok. Ama bu ve benzer yarışmalar daha anlamlı daha derin şeyler hatırlatıyor bana. Dünyevi olarak edineceğimiz geçici şeyler uğruna kendimizi adeta parçalayıp jürilere beğendirmeye çalışırken, kendimizi asıl beğendirmemiz gereken yaratıcımız ...
Read more : O KUL OLMAK....... | Gösterim : 983 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

PEYGAMBERE İTAAT....

Geleneksel islami inancın inanış biçiminde şunu görürüz: Kuran Allah’a ve O’nun peygamberine itaat etmemizi istemektedir. Bu durumda Allah’a itaat etmek için Kuran’a, peygambere itaat etmek için ise Kuran dışındaki kaynaklara uymalıyız.
Oysa Kuran, peygambere itaat etmemiz gerektiğini söylemekle kalmıyor, bunun nasıl yapılacağını, peygambere indirilen ve peygamberin insanlara ilettiği “ilahi mesaj”ın ne olduğunu da anlatıyor. Aşağıdaki ayetler bizi peygambere indirilen ilahi öğretinin ne olduğu konusunda bilgilendiriyor:
“Ey Elçi! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan ...
Read more : PEYGAMBERE İTAAT.... | Gösterim : 1177 | Cevaplar : 0 | Forum : Peygamberlerin, Evliyaların, Sahabelerin Hayatları

AKIL VE GÖNÜL SAHİPLERİ İNSANLAR......

Yoklayalım içimizi. Kendimizden yana olmadan, nefsimizi kayırmadan. Bakmaktan değil, görmekten bahsediyorum. Duymaktan değil, dinlemekten bahsediyorum. Dil ile söylenenden değil, hal ile anlatılandan; yalnız akıldan değil aynı zamanda gönülden söz ediyorum. Aslında bunu söyleyen de ben değilim:
…Ey akıl ve gönül sahipleri benden sakının.
Bakara 197
Yüce Allah yüce kitabında, inananlara birçok defa bu şekilde hitap etmiyor mu? Akıl ve gönül sahipleri…
Aklederiz; düşünürüz, anlarız, mukayese yaparız, icat ederiz, yazı yazarız, öğreniriz, ezberleriz…
Gönlederiz; severiz, bağışlarız, ...
Read more : AKIL VE GÖNÜL SAHİPLERİ İNSANLAR...... | Gösterim : 964 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

South Beach diyeti

ABD'de ve amazon.com'da tam bir yıldır en çok satanlar listesinde ilk sıralarda yer alan South Beach diyetinin daha ilk iki haftasında bel ve göbek bölgenizden 4-6 kilo vereceksiniz

Amerikalı kardiyolog Arthur Agatston'un geçen yıl Nisan ayında yayımladığı diyet dünyada fırtınalar estirdi. Uzun süre internet sitesi amazon.com'un en çok satanlar listesinde 5'inci sıranın altına düşmeyen bu mucize diyet, 2 haftada egzersiz bile yapmadan 4-6 kilo verilmesini sağlıyor. Bu programa başladığınızda ilk haftalarda bel ve göbek bölgenizden ...
Read more : South Beach diyeti | Gösterim : 4246 | Cevaplar : 0 | Forum : Beslenme ve Diyet

Ekonomik güzellik reçetesi

Güzelliğin için pahalı kozmetik kremleri alarak bir servet harcamak zorunda değilsiniz. Mutfaktaki malzemelerle de cildin için ihtiyacın olacak maskeleri yaratmak mümkün.

Yazın cildimiz zorlanıyor. Sıcak, güneş, ter bir yandan cildimizi yıpratıyor, bir yandan da insanı pasifleştiriyor. İnsanın canı hiçbir şey yapmak istemiyor. Bazen, "nasıl olsa az sonra yeniden terleyeceğim" diyerek nemlendirici bile sürmekten vazgeçiyoruz. Neyse ki,yazın cildimizin yağ salgısı doğal olarak biraz artıyor. Öte yandan hafta sonu programlarının peşinde koşmaktan, cilt bakımları yaptırmak için zamanımız ...
Read more : Ekonomik güzellik reçetesi | Gösterim : 4142 | Cevaplar : 3 | Forum : Makyaj ve Cilt Bakımı

Güzellik Sırları

Güzelliğin Esas Kuralları

Hepimiz giderek artan bir biçimde sağlığımızla daha fazla ilgilenmeye başladık. Hastalıklardan nasıl korunacağımızı, vücudumuzu nasıl güçlendirebileceğimizi, sağlık sorunlarımızı daha erken nasıl tanıyabileceğimizi dikkatle araştırıyoruz. Ortalama yaşam süresinin uzaması, emeklilik ve yaşlılığa ilişkin endişelerimizi çoğalttı. Yirmi beş yıl önce emekli olanların emeklilik sonrası ortalama yaşam süreleri on yılı pek geçmemiştir. Bugün ise bir emekli en az 20-25 yıllık yeni yaşam süreciyle karşı karşıyadır. Yaşlılık belirti ve değişimlerinin bedeninize daha yavaş yerleşmesine engel olmak ...
Read more : Güzellik Sırları | Gösterim : 4284 | Cevaplar : 1 | Forum : Pratik Bilgiler

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4