.İnsan olmak zordur be dostum.. ne söylememi istiyorsun..? bu konuya sayfalar kitaplar yetişmez yazmakla.. İNSAN OLMAK açlıktan kıvranırken yerden bulduğun sahipsiz bir parayı, kimin düşürdüğünü düşünmek gibidir insan olmak. kendin tıka basa yerken,sokaklarda,pazar yerlerinde,pazar sonu, çürük sebzeyi meyveyi evine toplayıp götüren anneyi düşünürken, o lokmanın boğazında kalmasıdır.. İNSAN OLMAK zor zanaatir dostum. ama onu korumak her baba yiğidin harcı değildir. evet.!! insan olmak,insan olmak her yaratılan canlıyı sevmektir. sokaktaki bir sokak kedisi,sokaktaki bir deli (tabirimizle) ...
10 yıl sonra itici, 30 yıl sonra ilginç, 50 yıl sonra ise müthiş kabul edilecektir. Levier (ingiliz moda araştırmacısı)
Moda her zaman kısa ömürlüdür, bu nedenle bazı insanlar onun kaotik oluşuma sahip olduğunu düşünürler. Şüphesiz bir çoğumuz gelecekte neyin moda olacağını öğrenerek, kendimizi ona göre hazırlamayı çok isteriz.
Bakalım nedir bu moda. Neden kendimizi ona göre ayarlamak isteriz, neden sık sık adını duyarız, neden gazete ve dergilerin ...
BazI sözde aydınlar çirkin bir ‘özür’ kampanyası başlatıyor, diasporanın atalarının bu topraklarda yaptığı vahşetler unutturulmaya çalışılıyor. Ermenistan, ‘karşılıklı arşivleri açalım’ önerisini asla kabul etmiyor. Çünkü tarih konuşunca sözde soykırım tellalları susmak zorunda kalacak. Yeni yazı dizimizde belgeleriyle Ermeni vahşetini bulacaksınız.
Resmi belgelerle Ermeni vahşeti
GİRİŞ Tarihte eşi görülmemiş ihanet 19 yüzyıllık dünya tarihi yeni bir asrın eşiğine geldiğinde Ermeniler, yüzyıllardır aynı toprağı paylaştıkları bir başka halkın cefasından bir “bağımsızlık” ...
Merhaba insanlar! Evet, insanlar.Yani siz.Yani hepiniz.Yani akıl,irade,vicdan sahibi olan mahlukatlar.Evet, yanılmadınız."Siz"e sesleniyorum. Neler yapıyorsunuz orda? Yani dünyada.Hani fani, geçici, bir imtihan, bir bekleme salonu olan dünyada.Durun, yorulmayın.Ben söylerim yerinize. Gıybetler yapıyor,yalanlar söylüyorsunuz.İfitiralar atıyorsunuz.Hakka giriyor, insanları aldatıyorsunuz. Sadece bu kadar mı? Ne yazık ki değil! Aklınızı, kalbinizin sahibine kapatıyorsunuz.Vicdanınıza prangalar vuruyorsunuz. Yüce davete yalnızca bir günde beş kez yüz çeviriyorsunuz. Kendiniz farzları yerine getirmeyip, sünneti yapmayanları sorguluyorsunuz. Ey insanlar! Siz ne yapıyorsunuz? Ben mi? Demek beni ...
Karanlık ve karmaşık ilişkilerle kurulmuş büyük bir ‘sosyal sınıf’, ahlaki dejenerasyonu dünya çapında bilinçli bir biçimde destekler ve yönlendirir. Bu sınıf, özellikle din ahlakının yaşanmadığı, zayıf olduğu toplumlarda çok etkindir.
İyi organize olmuş bu karanlık hareket, sistemini sürdürebilmek için her türlü tedbiri almıştır. Birbirleriyle çıkar ilişkisi bulunan, her milletten, her dilden ve her meslekten binlerce kişiyi kapsar. Aralarındaki çıkar ilişkileri, dini değerlere ve din ahlakına karşı duydukları düşmanlık, paylaştıkları felsefe ve yaşam biçimleri bu sınıfın ...
Bir avuç gözyaşı ile geldim gönül türabına, senden habersizdim yıllar yılı..Yokladım kendimce ne ekersin belli ettin kendini dilinle. Aslında ister gül dik, istersen diken…Gönlümü yokladım razıydı; senden de, senden gelenden de…
Nice vakit gecelerimi, günün pençesine takıp; karanlıkları savurdum verdiklerinin aydınlığında. Kahırları uyuttum hep gölgende. Kah uzak kaldık, Kah yakın…Kah gurbetteydik, kah vuslatta…Kah özlemle kavrulduk, kah gözlerimizi zamanın acımasız geçişleri arasında birbirine değdirdik… Gurbet; acı meyveli mevsim… Üzer insanı, üzer de ; bir o kadar ...
Evet sevgili Sanalkahve dostları..! Yine gündeme gelen, durmadan pişirilip pişirilip önümüze konulan Ermeni soykırım iddiaları hakkında birkaç lakırdıtı da biz yapalım, birkaç satırda biz yazalım dedik. Nedir, ne değildir bu iddialar ? Buz dağının su altında kalan görünmeyen kısmını biraz görelim, gösterelim istedik... Gerçi tarihi ve siyasi olarak çok derin ve uzun bir konuyu, öyle üç beş sayfada anlatmak, irdelemek mümkün değil ama en azından dikkat çekelim, birkaç damla yürek suyuda biz dökelim dedik. Şimdiden ...
Allah’ın varlığının sayısız bunca kanıtına rağmen, insanlar nasıl gerçeklere gözlerini kapatabilmektedirler?
Allah karşısındaki acizliklerine rağmen, neden böylesine duyarsızdırlar?
“O gün” Rabb’leri huzurunda tek başlarına sorgulanacaklarını nasıl düşünmemektedirler?
Yine o gün, sonsuz azabın kendilerini beklediğini anladıkları an yaşayacakları geri dönüşü olmayan pişmanlıktan, nasıl bu denli gaflette olabilmektedirler?
Dünya, tüm detaylarıyla denizleri, gölleri, okyanusları, çiçekleri, ağaçları, dağları, canlıları ile birlikte insanın kulluk görevini yerine getirip getirmediğinin denenmesi için Allah’ın özel olarak yarattığı bir mekan. Evren, evrendeki tüm ...