Sistem saati: Pzr Ekm 12, 2025 8:13 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Enam Suresi 38. Biz Kitapta Hiç Bir Eksik Bırakmadık.

Bizler Kur’an ayetlerini doğru anlamak istiyorsak, mutlaka yine Kur’an ın açıklamalarından, verdiği örneklerden yola çıkarak, anlamanın yolunu yöntemini seçmeliyiz. Bu konuda bir örnek vermek istiyorum, önce ayeti yazalım daha sonra üstünde birlikte düşünelim.

Enam 38: Yeryüzünde gezen her türlü canlı ve (gökte) iki kanadıyla uçan her tür kuş, sizin gibi birer topluluktan başka bir şey değildir. BİZ KİTAP’TA HİÇBİR ŞEYİ EKSİK BIRAKMADIK. Sonunda hepsi Rablerinin huzuruna toplanıp ...

Read more : Enam Suresi 38. Biz Kitapta Hiç Bir Eksik Bırakmadık. | Gösterim : 641 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

SAYGI VE SEVGİ

Saygı ve sevgi insanlar arasında iyi bir bağ oluşmasını sağlar ve bu bağ sayesinde insanlar birbirleriyle iyi geçinirler.
Saygı ve sevgi, çocuk yaşta öğrenilir. Ailede bir çocuğa insanlara karşı saygı duyması öğretildiyse bu çocuk hayatı boyunca insanlara saygılı ve hürmetkar davranır; fakat ailede çocuğa iyi bir eğitim verilmediyse bu çocuk hiçbir zaman insanlara saygılı davranmaz ve ondan hiçbir şey beklenemez. Bu ...

Read more : SAYGI VE SEVGİ | Gösterim : 1132 | Cevaplar : 0 | Forum : Edebiyat

ÖN YARGI

******İNSANLAR

**** SENİ

****** ÇÖZEMEDİKLERİ

****ZAMAN

*****ÖN YARGILARINI

*******KULLANIRLAR

YUNUS DER Kİ;

GÖNÜL ...

Read more : ÖN YARGI | Gösterim : 548 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Sen gibi geldim bende,ben gibi gideceksin sende..

Neysek Oyuz

Hiçbirimiz kötü değiliz. Hiçbirimiz masum da değiliz.Her birimiz ne isek, oyuz. Kusursuz da değiliz, hatalı kod da değiliz. Hangimiz doğru, hangimiz yanlış, hangimiz günahkar, hangimiz namusluyuz? Sen mi karar vereceksin? Ben mi bileceğim. Sen ‘ne’ isen ben de ‘o’yum. Koskocaman profesör, karısının yüzünü dayaktan tanınmaz ...

Read more : Sen gibi geldim bende,ben gibi gideceksin sende.. | Gösterim : 933 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Sakın Bizler, Şirk Koşan Müşriklerden Olmayalım?

Allah Kur’an da, kendisine şirk koşanı, asla bağışlamayacağını söyler bizlere. Önce ayeti yazalım daha sonra Allah şirk koşmakla neyi kast ediyor, onu birlikte düşünelim.

Nisa 48:Şüphesiz Allah, KENDİSİNE ORTAK KOŞULMASINI ASLA BAĞIŞLAMAZ. Bunun dışında kalan (günah)ları ise dilediği kimseler için bağışlar. Allah’a şirk koşan kimse, şüphesiz büyük bir günah işleyerek iftira etmiş olur. (Diyanet meali)

...

Read more : Sakın Bizler, Şirk Koşan Müşriklerden Olmayalım? | Gösterim : 947 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

2017 ....

Yeni YıLdan Bir BekLentim Yok Ama Yeni YıL İçin TemenniLerim var.
DiLerim Ömürden Geçen Bir Sene oLmaz Sadece. Herkesin GönLündeki Gibi oLmasından Ziyade, Herkesin Birbirini AnLayabiLeceği, HoşgörüLü VE MerhametLi İnsanLarın Artacağı Bir YıL oLsun.
Dünyaca Barış VE Daha GüçLü uLusaL BirLikteLik DiLerim. Kimse öLmesin, Kimse Üşümesin, Kimse Ağlamasın, AyrıLmasın...SağLık Huzur MutLuLuk oLsun İşte.. DENİZ ...

Read more : 2017 .... | Gösterim : 1508 | Cevaplar : 0 | Forum : Dostlar Mekanı Loisi

YENi YILIMIZ KUTLU OLSUN...!!!

Yeni bir yıla girerken sevgi ve barış diliyorum. Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice yıllara.!!! ...

Read more : YENi YILIMIZ KUTLU OLSUN...!!! | Gösterim : 1258 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Bir yıl daha bitti...

Bir yıl daha bitti

Bir yıl daha bitti,
Dün yediğimiz yemek,
Geçen ay ödediğimiz fatura,
Yaşadığımız onca şey,
Yaz tatili,
Düğünler,
Bayramlar,
Doğumlar,
Cenazeler derken,
Bir telaş, bir acele,
Koskoca sene geçti gitti...
Hayaller, umutlar,
Yine seneye ertelendi...
Ah bir büyüsem,
Okulu bitirsem,
İşe girsem,
Yuva kursam, ...

Read more : Bir yıl daha bitti... | Gösterim : 1240 | Cevaplar : 1 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Gitmeden Önce

Yanıma usulca sokuldu elime ûsulce dokundu

''Bugün sende bir haller var'' dedi

Dedim;kabuğum ruhuma dar!

''Seni bu hallere atan yar'' dedi

Dedim;hasret çekmek zor!

''İçinde yanan kor'' dedi

...
Read more : Gitmeden Önce | Gösterim : 485 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Kadınları mutlu etmek zor değildir aslında...

Kadınları mutlu etmek zor değildir aslında

Kadınları mutlu etmek zor değildir aslında, yeter ki samimi olun onlara.
Çiçek almayı unuttum değil; param yoktu deyin mesela.
Patron mesaiye bıraktı değil, arkadaşlarla çıkacağız deyin onlara.
Arkadaşlarınızla çıkmanıza kızıp, dudak düşürüyorlarsa da; sizle daha çok vakit geçirmek içindir o tafralar ...

Read more : Kadınları mutlu etmek zor değildir aslında... | Gösterim : 1142 | Cevaplar : 1 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4