Sistem saati: Pzr Ekm 12, 2025 2:00 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyi

Kur’an canlı, cansız ve hayvanların Allah ı tesbih ettiğini söyler. Tabi akıllı, şuurlu yaratılan biz insanlarında Allah ı tesbih etmesi uyarısını yapar. Hayvanların, bitkilerin ve yaratılmış güneş, ay gibi cansız varlıkların Allah ı tesbih etmesinin anlamı, yaratılış gayelerinin, görevlerini gerektiği ölçüde hiç şaşmadan, yerine getirmeleri anlamındadır. Akıllı ve şuurlu yaratılmış varlık olarak, biz insanların Allah ı tesbih etmesi de, aslında diğer canlıların tesbihinden çok farklı değildir.

Allah ...

Read more : Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyi | Gösterim : 598 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

ÇÜNKÜ BİZ İNSANOĞLUYUZ!

ÇÜNKÜ BİZ  İNSANOĞLUYUZ

Ne istediğimizi bilmeyiz çoğu zaman 
Babanın, tabutunu taşırken anlarız kıymetini 
Sevgiliyi elden gidene kadar sevemeyiz 
Mutluluk dibimizdedir kör olur göremeyiz. 

...
Read more : ÇÜNKÜ BİZ İNSANOĞLUYUZ! | Gösterim : 806 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.

İnancımızı, dinimizi nasıl yanlış yaşadığımızın ve bununda yalnız kendimize değil, topluma ve ülkemize de nasıl zararlar verdiğinin, düşündürücü bir örneğini yaşattı Rabbimiz bizlere. BAŞIMIZA GELEN BU ŞERDEN İBRET ALARAK, DERSLER ÇIKARANLARA NE MUTLU.

Allah bizleri imtihan ettiğini söyler Kur’an da ve din, iman adına sakın veliler, efendiler, şeyhler edinmeden imtihanınızı yaşayın dedikten sonra, güvenebileceğimiz tek velinin, Allah bizzat kendisi olduğunu, çok açık bir şekilde ayetinde bizlere bildirir ...

Read more : İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim. | Gösterim : 644 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

İhtiyar bir sandık...

İhtiyar bir sandık

İhtiyar bir sandıkta,
Bana ait eskiler buldum.
Çatı katında ,
Çoktandır unutmuştum...

...

Read more : İhtiyar bir sandık... | Gösterim : 834 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Ne hale geldik böyle...

Buda bir gerçek...

Ne hale geldik Milletçe...

Bu Vatanı sağcı ,solcu olsun Kürt ,Alevi olsun bölemeyeceksiniz daha fazla....

...

Read more : Ne hale geldik böyle... | Gösterim : 921 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Ezberbozan TÜRKİYE...!!

Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en kısa darbesi, Ezberbozan; TÜRKİYE..!!

ALLAH’IN İZNİYLE 6 SAATTE DARBECİ PAKETLENİR!!

Bu millete, ferasetine, cesaretine, sabrına kurban! Allah fitne çıkaranın fitnesini başına geçirsin!!

Amin.

Read more : Ezberbozan TÜRKİYE...!! | Gösterim : 1375 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

İslam ı Yaşarken Yaptığımız Mantık Hatası.

İslam toplumları olarak öyle bir inanç yaşıyoruz ki, akıl ve mantık tek kelimeyle devre dışı. Televizyonlara çıkıp dinden bahseden, dini kendi nefislerinde şekillendiren din simsarcıları, RUHBAN papazlarını aratmıyorlar. Tabi bizde ruhban sınıfı yok, öyle değil mi? Dinimizde yok, ama bizler ellerimizle ruhban sınıfını yarattık.

Televizyona çıkıp, halkın öyle sorularıyla muhatap oluyorlar ve bu kişilerde onlara, öyle cevaplar veriyorlar ki, insanın hayret etmemesi mümkün değil. ...

Read more : İslam ı Yaşarken Yaptığımız Mantık Hatası. | Gösterim : 733 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Günahkar bir sesleniştir bu... Hayırlı Kandiller...

Kadir Gecesi Kutlama

Allah’ım,günahkar bir sesleniştir bu.
Günahların yükselemeyeceği yüce katına
Şanın ne yücedir Sen’in ki;
Mülk elindedir..
Ve Sen herşeye Kâdir’sin.
Kudretin herşeye galiptir.
Ve Sen çok bağışlayansın,
Yedi göğü birbiriyle âhenk içinde yaratan sensin..
Dünya semasını kandillerle süsleyensin
Sen’in ilmin en ...

Read more : Günahkar bir sesleniştir bu... Hayırlı Kandiller... | Gösterim : 932 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Kur'an da Her Şey Yoktur Diyenlere.

Bugün sizlerle konuşmak ve üzerinde sizleri de düşünmeye davet etmek istediğim konu, bizlere Kur’an yetmez, çünkü Kur’an da her şey yoktur, özet bilgiler içerir inancı üzerine olacaktır. İslam ı doğru yaşamak ve anlamak için, beşerin birçok kitaplarına bizleri yönlendiren, Kur’an ın yetmeyeceği tezini savunan düşüncenin, doğru olup olmadığını Kur’an dan tespit ederek, aslında bizlere gereken her şeyin Kur’an da nasıl olduğunu göstermektir amacım. Yazı biraz uzun ve detaylı, lütfen sabırla okuyunuz.

...
Read more : Kur'an da Her Şey Yoktur Diyenlere. | Gösterim : 687 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Kur'an Gerçekten Anlaşılması Zor Bir Kitap Mıdır?

Benim bir yazıma cevap veren, bir kardeşimiz beni uyararak, aşağıdaki cevabı yazmış. Her zaman hata yapabileceğim bilinciyle, bu cevabı da ciddiye aldım ve Kur’an ın verdiği bilgiler doğrultusunda tekrar kendimi yargılayarak, izlediğim yolun doğruluğunu kontrol etme, Kur’an ve akıl ile karşılaştırma gereği duydum. Gelin bunu birlikte yapalım. Bir kardeşimiz bakın, benim yazdığım yazılara karşılık neler söylemiş.

(KURAN´i kendi ideallerinize, kafanıza veyahut ta keyfinize göre yorumlayamazsınız. Üstelik bunu ...

Read more : Kur'an Gerçekten Anlaşılması Zor Bir Kitap Mıdır? | Gösterim : 630 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4