Sistem saati: Sal Ekm 14, 2025 2:03 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

KADİR GECESİ KUTLAMASİ

KADİR GECENIZİ CANİ GONULDEN KUTLARIM

Read more : KADİR GECESİ KUTLAMASİ | Gösterim : 1441 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve Pişti

Kadir Geceniz mübarek olsun...

Allah’ım!
Bize kalp verdin; sevgini lütfet!
Bize gönül verdin; aşkını ihsan et!
Bize çeşit çeşit duygular verdin; irfanını ve şahadetini ikram et!
Bize akıl verdin; ilmini ve hikmetini nasip et!
Kalbimize Senden başkasının Senin için olmayan sevgisini koyma!
Gönlümüze Senden başkasının aşkını yerleştirme!
Duygularımıza boş düşünceler ve yaramaz hülyalar verme!
Aklımıza faydasız bilgiler koyma!
Bizi yeryüzü bahçende hakikat ...

Read more : Kadir Geceniz mübarek olsun... | Gösterim : 1897 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Burçlar değişmiş ne yapmallı?

Karışık kafalar biraz daha karıştı. İnternette kısa sürede hızla yayılan iddiada, AnkaraÜniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nün güya yaptığı yeni araştırmaya göre burçların kapsadığı tarih aralıkları değişti.

Ama gelin görün ki,  Bölüm Başkanı Selim Osman Selam şöyle diyor:  “Bölümümüzün yaptığı yeni bir araştırma yok. Uluslararası Astronomi Birliği’nin çizmiş olduğu takvim geçerli. Bize özgü bir hesap yapmadık. Sadece astrologların direttiği ‘Her burç Güneş’te bir ay kalır’ klişesinin doğru olmadığını vurguladık. Yerin ...

Read more : Burçlar değişmiş ne yapmallı? | Gösterim : 1366 | Cevaplar : 0 | Forum : Burçlar ve Fal Dünyası

Meryem Anamızın Aslında Evli Olduğunu Söyleyen....

Geçen akşam bir televizyon sohbetinde, Sayın İhsan Eliaçık, Hz. İsa konusunu anlatırken,  Hz. İsa nın aslında babasız doğmadığı, Meryem anamızın evlendiği, ama bu evliliği Yahudi hahamlarının kabul etmediği için, babasız yakıştırması yapıldığını anlattı.

Doğrusu bu sözlere ben çok şaşırdım. Bu konuya tekrar bakma ve bir yazı yazma gereği duydum. Çünkü hepimiz beşeriz yanılabiliriz. Konuyu Kur’an ayetlerinden, birlikte araştıralım.

Ali İmran 47: Meryem, “Ey Rabbim!” dedi, “BANA HİÇBİR ERKEK ELİ DEĞMEDİĞİ HALDE NASIL ...

Read more : Meryem Anamızın Aslında Evli Olduğunu Söyleyen.... | Gösterim : 971 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Ben Aynı Yerdeyim !..

Bir gün düşersem yüreğine ansızın

Hani belki aklına gelirsem

Bir seher vaktinin yalnızlığında

Paylaşmak istersen içinden geçenleri

...

Read more : Ben Aynı Yerdeyim !.. | Gösterim : 2120 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanal Kahve Okey

Gönül Kapısı

Gönül Kapısı

Saçlarımdan tırnaklarıma

yanlız seni sevdim

...
Read more : Gönül Kapısı | Gösterim : 858 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Diren FiListin..

israil, karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ediyor. Terör devleti İsrail Ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattı.

İşgal güçleri evleri basıyor, gençleri topluyor, Filistin üyelerini hukuksuz bir şekilde tutukluyorBeş gündür sahur ve iftar vakti sivillerin üstüne bomba yağdıryor, seyir halindeki otomobilleri havaya uçuruyor, meskenleri buldozerlerle yıkıyor, küçücük çocukları vuruyor, camiden çıkan insanlara kurşun yağdırıyor. Bu saldırılar ...

Read more : Diren FiListin.. | Gösterim : 1262 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve 101 Okey

Bakara 184. Ayeti Nasıl Anlamalıyız.

Bizler her zaman Kur’an ı anlayarak okuyup, üzerinde düşünmeliyiz diyor ve buna çok önem veriyoruz. Fakat elimizdeki Kur’an tercümeleri bazen, ne yazık ki bizleri şüphede bırakıp, tedirgin edebiliyor. Çünkü bir kelimeye öyle anlamlar veriliyor ki, acaba hangisi doğru, hangisi yanlış konusunda arada kalıyoruz.

Bu konuya bir örnek vermek istiyorum. Bakara suresi 184. ayetinde geçen bir kelimeye, farklı anlamlar vererek, bakın ayette verilen mana nasılda değişiyor. Önce Diyanetin mealini yazalım, daha sonrada farklı anlamlar veren cümleleri ...

Read more : Bakara 184. Ayeti Nasıl Anlamalıyız. | Gösterim : 1170 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

A Benim Akılsızım & Hülya Avşar

Endamın Gözlerin Yeter..

Read more : A Benim Akılsızım & Hülya Avşar | Gösterim : 1104 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve 101 Okey

Dil susar,İnsan kurtulur......

İnsan, yerine ve zamanına göre konuşmasını ve susmasını bilmeli, konuşmasında da susmasında da aşırılıklardan kaçınmalıdır.

Ecdadımız, “Çok söz yalansız, çok para da haramsız olmaz.” demiştir. Ayrıca, “Bilirsen güzel kelâm söyle ibret alsınlar, bilmezsen sükût eyle adam sansınlar.” ve “Allah, insanoğluna bir ağız, iki kulak vermiştir. Bunun manası: ‘Bir konuş iki dinle’ demektir.” gibi sözlerle bizlere yol göstermişlerdir.

...
Read more : Dil susar,İnsan kurtulur...... | Gösterim : 1721 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4