Sistem saati: Sal Ekm 14, 2025 7:40 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

insanlar yapılan iyiligi unutur ama hayvanlar asla

MÜTHİŞ BİR HİKAYE mutlaka okuyun..

Çocukları olmayan evli bir çift, hergün olduğu gibi yine tarlaya çalışmaya gitmişler.
Çalışırlarken bir yılan ile gelinciğin kavgasını izlerler,
Anne Gelincik yavrusunu yemesin diye kendini Yılana yem eder, ve Yılan çekip gider.
Yavru gelincik orada tek başına kalır. Kadın; bey yazıktır evimize götürelim besleyelim der ve eve götürürler.
Aradan zaman geçer bu çiftin çocukları olur ve tabi gelincikte büyümüştür evin bir parçası olmuştur.
Birgün bu çift acil tarlaya gitmeleri gerekiyor ...

Read more : insanlar yapılan iyiligi unutur ama hayvanlar asla | Gösterim : 976 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Ali İmran 100.Ayetten Alacağımız İbretlik Dersler.

Değerli din kardeşlerim, aşağıdaki ayet üzerinde sizleri düşünmeye davet etmek istiyorum. Önce ayeti yazalım.

Ali İmran 100: Ey iman edenler! Kendilerine kitap verilenlerden herhangi bir gruba uyarsanız, imanınızdan sonra sizi döndürüp kâfir yaparlar.

Önce şunu unutmayalım ki, Kur’an ın tüm ayetleri, o günün yoldan sapmış toplumların yaptığı yanlışları düzeltmek için indirilmiştir. Yukarıdaki ayeti de önce bu doğrultuda düşünelim. Elbette tüm ayetleri bugün bizler, o gün yapılan yanlışlardan ders alıp, günümüze uyarlamalı ve dersler çıkarmalıyız. ...

Read more : Ali İmran 100.Ayetten Alacağımız İbretlik Dersler. | Gösterim : 753 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

scrable

Merhaba sitenize yeni katıldım gayet güzel, çok sıcak  ve eğlenceli zira benim en sevdiğim oyun olan scrable aktif değil ilgililere seslenmek istedim rica etsem scrable oyununu aktif edermisiniz...Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Read more : scrable | Gösterim : 718 | Cevaplar : 0 | Forum : Lobi İstek ve Şikayet

Güzel Bir Yazı

Allahım evlatlarımıza sağLık başarı güzel yaşamlar nasip etsin. Amin

Read more : Güzel Bir Yazı | Gösterim : 1371 | Cevaplar : 1 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Doganın Nimetleri

Ağacın toprağı tutması, köklerin yağmur suyunu temizlemesi gibi doğa harikalarına basit ama müthiş bir örnek bu fotoğrafta görünüyor;
- Birinci bidonda çim ekili,
- İkincisinde sadece kurumuş yapraklar ve bazı kökler var.
- Üçüncüsü kuru toprak,
Eğer temiz su içmek istiyorsak, temiz hava solumak istiyorsak ağaçlara muhtacız.
Eğer ağaçlar ölürse bizde ölürüz unutmayın!

Read more : Doganın Nimetleri | Gösterim : 823 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

HaLiL İbrahim Bereketi Deriz ya Neymiş OkuyaLım

Vaktiyle birbirini çok seven iki kardeş varmış.
Büyüğü Halil.
Küçüğü ise İbrahim...
Halil, evli çocuklu.
İbrahim ise bekârmış......
Ortak bir tarlaları varmış iki kardeşin...
Ne mahsul çıkarsa, iki pay ederlermiş.
Bununla geçinip giderlermiş...
Bir yıl, yine harman yapmışlar buğdayı. ...

Read more : HaLiL İbrahim Bereketi Deriz ya Neymiş OkuyaLım | Gösterim : 1432 | Cevaplar : 1 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

İyiki Doğdun Sevgili Peygamberimiz...

Dünya işleri için kızmazdı.

...

Read more : İyiki Doğdun Sevgili Peygamberimiz... | Gösterim : 2024 | Cevaplar : 1 | Forum : Sanalkahve Canak Okey

Başım Dik Yüremeyi Öğrendim...

Susmayı öğrendim çok konuşanlardan... Alçak gönüllü olmanın erdemini tattım çok bilmişlere inat.. Gerçekten bilenlerin az konuştuğuna şahit oldum sessizce... Her yaşananın sadece bir deneyim olduğunu kavradım.. Değmeyenlere çok anlam yüklemenin ruhuma verdiği zararı keşvettim.. Kendim olmayı seçtim başkalarından alınmış parçalardan oluşmayı değil.. kendi hayatlarını YÖNETEMEYENLERİN diğer hayatlara müdahelelerine güldüm sadece. Kokuşmuş zihniyetlerin yalan gülümsemelerin içinde yer almaktansa uzaktan onlara seyirci kalıp İNSANLIĞIMI korumayı öğrendim.. Varlığımı hakedenleri hayatıma dahil etmeyi haketmeyenlere HOŞÇAKAL ...

Read more : Başım Dik Yüremeyi Öğrendim... | Gösterim : 1176 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Dostu Olmalı İnsanın....

Saate bakmaksızın kapısını çalabileceği bir dostu olmalı insanın...
'Nereden çıktın bu vakitte' dememeli, bir gece yarısı telaşla yataktan fırladığında; gözünün dilini
bilmeli; dinlemeli sormadan, söylemeden anlamalı...
Arka bahçede varlığını sezdirmeden, mütemadiyen dikilen vefalı bir ağaç gibi köklenmeli hayatında;
sen, her daim onun orada durduğunu hissetmelisin.
İhtiyaç duyduğunda gidip müşfik gövdesine yaslanabilmeli, kovuklarına saklanabilmelisin.
Kucaklamalı seni güvenli kolları, dalları bitkin başına omuz, yaprakları kanayan ruhuna merhem
olmalı...
En mahrem sırlarını ...

Read more : Dostu Olmalı İnsanın.... | Gösterim : 2193 | Cevaplar : 1 | Forum : Sanalkahve Canak Okey

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4